© Rudy Carlier

WISPERpro | Muzieklessen maken en aanbieden

Start wo 2 maart '22
10:00 - 17:00

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 129
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Je wil jouw groep op een actieve manier laten kennismaken met muziek of je wil muziek inzetten als middel om de creativiteit te boosten in jouw (les)praktijk? Welkom op deze intensieve driedaagse waarin de verschillende aspecten van muziekbegeleiding belicht worden.

We besteden aandacht aan zingen, muziek maken (instrument en samenspel) en percussie in groep. We kijken naar improvisatie en compositie en de vaardigheden van een muziekbegeleider. Ook het maken van muziekopnames (met de computer) komen aan bod!

Verwacht input op twee vlakken. Ten eerste krijg je concrete oefenstof aangereikt: inspiratie om je eigen lessen of vormingssessies actief, muzikaal en actueel te maken. Ten tweede werken we rond methode: een gestructureerde manier om via muzikale middelen de persoonlijke vaardigheden van mensen te ontwikkelen en hun muzikaliteit en creativiteit te vergroten. Je maakt kennis met een doelenschema en een didactiek voor muziekeducatie.

Bij de cursus hoort ook een uitgeschreven verslag van de oefeningen en methodes.

Verwacht geen theoretische uiteenzettingen: muziek staat centraal! We richten ons vooral op specifieke situaties en vragen waarmee je als muziekbegeleider geconfronteerd wordt: musiceren zonder techniek, creatieprocessen begeleiden van inspiratie tot muzikaal product, omgaan met tegenstellingen (pop vs. klassiek, jong vs. oud, akoestisch vs. elektrisch, commercieel vs. traditioneel). Daarbij staan we ook stil bij muzikale ontwikkeling bij verschillende leeftijden en doelgroepen.

De uitwisseling van de ervaringen onder de deelnemers is een wezenlijk onderdeel van deze WISPERpro. Ervaren, uitproberen, reflecteren: de ideale mix voor de muziekbegeleider!

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee! Zo werkt het:

 • Schrijf je vóór 1 december 2021 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie.

Praktisch

WISPER beschikt over een piano en allerlei percussie-instrumenten. Bespeel je een ander instrument, vermeld dit dan bij inschrijving en breng dit gerust mee.

Voorkennis

Voor iedereen die kinderen, jongeren of volwassenen op een actieve manier wil laten kennismaken met muziek: sociaal-cultureel werkers, jeugdwerkers, muzikanten, muziektherapeuten, leerkrachten muziek, kunsteducatieve begeleiders. Zowel beginnende lesgevers (die een goede start willen nemen) als ervaren begeleiders (die herbronning zoeken) kunnen hun gading vinden in deze opleiding.

Sessies

 • wo 2 maart '22
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • do 3 maart '22
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • vr 4 maart '22
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

Prijs

 • Plustarief
  € 142 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 129 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 103 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Bart Callebaut

Bart Callebaut is al meer dan 30 jaar onze muziekman in Leuven en tevens de bezieler van ons…
Meer over Bart Callebaut