© Rudy Carlier

WISPERpro | Bewegingsimprovisatie met groepen

Start ma 28 februari '22
11:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 36
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Engels

Deze cursus is helaas volzet. Bekijk alternatieven.

Werk jij met een groep rond het actief creëren en ervaren van dans en beweging? Of zet je beweging in om creativiteit te stimuleren? Welkom op deze dag onder vakgenoten, vol eye-openers, werkvormen, uitwisseling, inzicht en inspiratie.

Voor deze workshop vertrekken we vanuit de Laban methode. Eén van de belangrijkste realisaties van deze bewegingsleer was het ontwikkelen van duidelijke namen voor beweging en bewegingskwaliteiten. De Laban "notatie" werd zo een gedetailleerde taal om te spreken over beweging. Ze wordt nog steeds gebruikt wordt door dansers, acteurs, muzikanten en anderen die professioneel bezig zijn met lichaam en beweging, zoals psychotherapeuten en psychologen.

We starten onze gezamenlijke reflectie vanuit de thema's en parameters die de fundamenten vormen van de Laban notatie: ruimte, gewicht, tijd, flow ... We construeren een taal en een bewustzijn over deze elementen waardoor ons dans- en bewegingswerk met groepen verrijkt wordt. We krijgen meer inzicht in de mogelijkheden, keuzes en richtlijnen om lichamen in beweging te leiden.

Deze workshop biedt je nieuwe tools die niet alleen je taalgebruik tijdens dans-sessies verrijkt, maar je ook een stevige basis biedt vanwaaruit je nieuwe improvisatie-opdrachten kunt bedenken voor je groep. Verwacht je aan een speelse dag vol ontdekking die jouw aanpak als dansleerkracht of -begeleider rijker, gelaagder en gegronder maakt!

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee! Zo werkt het:

 • Schrijf je vóór 1 december 2021 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie.

Praktisch

Draag kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Breng een flesje water, een lichte lunch en pen & papier mee.

Voorkennis

Voor alle dansleerkrachten en groepsbegeleiders op zoek naar input, tools en inspiratie rond beweging en dans. Voorkennis speelt geen rol!

Sessies

 • ma 28 februari '22
  11:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

Prijs

Begeleiding

Francesca Orlando

Francesca programmeert onze danscursussen in Leuven. Ze studeerde aan de nationale dansacademie in…
Meer over Francesca Orlando