© Rudy Carlier

WISPERpro | Kunsteducatieve vraagstukken

Start zo 30 januari '22
10:00 - 16:30

4 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 158
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Actief kunst maken en beleven in groep is het doel van je lessen? Of je zet kunst in als middel tot creatieve groei? Deze pittige opleiding is er voor iedereen die zijn eigen (kunst)educatieve praktijk wil verruimen door samen met professionele lotgenoten een aanstekelijk onderzoek en dito discussies aan te gaan.

Gedurende vier zondagen pakken we een brandend actueel vraagstuk uit de kunsteducatie aan, zoals:

 • cross-disciplinaire verbanden en opdrachten
 • duivelse, verkeerde, getikte oefeningen?!
 • spreken en niet spreken in de les (doen, inleiden, vragen stellen, tonen, beschouwen, dialogeren …)
 • wat met De Grote Kunst in de sessies?
 • is er plaats voor het ambacht in de actuele kunsteducatie?

Iedere sessie start met een gefundeerde input van de ervaren educatieve medewerkers van WISPER. Die vormt het vertrekpunt voor een actief werkproces waarbij reflectie, discussie en onderlinge uitwisseling een belangrijke plaats innemen.

We zetten educatieve experimenten op poten, waaraan iedereen meedoet vanuit zijn eigen ervaringen en achtergrond. Dat zorgt voor een wervelende en leerrijke dynamiek, waarbij je je nu eens volledig kan laten gaan als deelnemer en dan weer kennis deelt vanuit jouw specifieke expertise.

We leren van en met elkaar, over de verschillende domeinen heen: theater, beeldende kunsten, muziek, literatuur, dans, fotografie. Door de groepsdynamische aanpak maakt koudwatervrees voor elkaars artistieke discipline al gauw plaats voor een interessante kruisbestuiving. Je ontdekt daarbij verrassende verwantschappen én kweekt een frisse, nieuwe kijk op je eigen educatieve praktijk.

Om het maximum uit deze cursus te halen, moet je vertrouwd zijn met minstens één van deze artistieke disciplines: beeldende kunsten, muziek, theater, dans, literatuur of fotografie en ben je actief in een educatieve setting. Die artistiek/educatieve bagage is een voorwaarde om zelfstandig oefeningen te kunnen maken of te verzamelen vanuit jouw kunstvorm. Vermeld dus bij inschrijving zeker vanuit welke discipline je deelneemt.

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee! Zo werkt het:

 • Schrijf je vóór 1 december 2021 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie.

Praktisch

Deelname aan deze reeks vereist het engagement om op alle cursusdagen aanwezig te zijn. Breng een lunchpakket en drankje mee of koop iets in de handelszaken vlakbij.

Voorkennis

Niveau 3-4: om het maximum uit deze cursus te halen, moet je vertrouwd zijn met een artistieke discipline (beeldende kunst, muziek, theater, fotografie, literatuur, dans). Noteer dus zeker als opmerking bij je inschrijving binnen welk artistiek domein je werkt. Deze intensieve cursus richt zich naar docenten in een artistiek domein, docenten en pedagogische coördinatoren in het deeltijds kunstonderwijs, publiekswerkers musea, vormingswerkers, begeleiders van kunstateliers voor bijzondere doelgroepen, leraren basis- of secundair onderwijs, bijzondere doelgroepen …

Sessies

 • zo 30 januari '22
  10:00 - 16:30
  WISPER Gent - Theaterzaal
 • zo 27 februari '22
  10:00 - 16:30
  Danspunt - Studio 2
 • zo 27 maart '22
  10:00 - 16:30
  WISPER Gent - Beeldatelier
 • zo 24 april '22
  10:00 - 16:30
  WISPER Gent - Beeldatelier

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het kan nogal een doolhof lijken wanneer je hier voor het eerst komt!

 • Danspunt Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
  9000 GENT Toon op kaart

  WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Prijs

 • Plustarief
  € 174 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 158 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 126 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Liesbet Verschueren

Liesbet is schilder van opleiding en combineert de functie van stafmedewerker beeldende en…
Meer over Liesbet Verschueren

Eva De Mulder

Eva De Mulder studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht. Ze programmeert onze theatercursussen…
Meer over Eva De Mulder

Mileen Borgonjon

Mileen programmeert onze danscursussen in Gent en Antwerpen. Ze voltooide de dansopleiding in…
Meer over Mileen Borgonjon