© WISPER

WISPERpro | Kunst infiltreren in je dagelijkse lessen

Start vr 8 april '22
10:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 43
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Kunst is altijd en overal, ook op school dus! Hoe kan je (beeldende) kunst linken aan je dagelijkse lessen? Kun je je leerlingen anders motiveren en tegelijk beter leren kennen via kunst?

Krijg zicht op de oneindige mogelijkheden die beeldend werken biedt, en hoe dagelijkse onbenulligheden wel degelijk een hele schat aan waardevolle inspiratie in zich dragen. We beperken ons ook niet tot één enkele techniek, maar trekken gewoon een heel register open.

Kom mee onderzoeken en wij brengen inspiratie, veel inspiratie. Je gaat gegarandeerd naar huis met ideeën die je dagelijkse lesgebeuren een boost geven! Nog één ding: je moet zelf je handen vuil willen maken. Een absolute voorwaarde om mee te doen aan deze cursusdag!

Deze cursus draait niet om het vertalen van om het even welk vak of lesinhoud naar beeldende opdrachten. Wel krijg je tools en inspiratie aangereikt voor opdrachten met een beeldende/visuele/conceptuele insteek, die meer betrokkenheid en groepsdynamiek genereren bij je klasgroep.

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee! Zo werkt het:

 • Schrijf je vóór 1 december 2021 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie.

Praktisch

Al het materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen.
Breng liefst een eigen schort mee.

Voorkennis

Je bent leerkracht, begeleider en/of hebt interesse in werken met uiteenlopende groepen kinderen en jongeren. Deze cursus richt zich hoofdzakelijk op leerkrachten lager onderwijs, maar ook docenten in het secundair onderwijs zijn welkom!

Sessies

 • vr 8 april '22
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

Prijs

 • Plustarief
  € 47 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 43 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 34 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Marissa Van Mourik

Marissa is stafmedewerker beeldende kunst. Ze studeerde Fotografie en Schilderkunst aan o.a. Sint…
Meer over Marissa Van Mourik