© Rudy Carlier

WISPERpro | Graham technique today: a contemporary approach

Start zo 5 mei '24
10:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 48
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Engels

Werk je met een groep rond actieve creatie en beleving van dans en beweging? Of zet je beweging in om creativiteit te stimuleren? Welkom op deze dag onder vakgenoten, gevuld met eye-openers, methodische input, uitwisseling, inzichten en inspiratie.

In de overgangsperiode van ballet naar hedendaagse dans wordt Martha Graham gezien als één van de grondleggers van moderne dans, om de manier waarop ze nieuwe bewegingskwaliteiten, energie, vorm, muzikaliteit en gewaagde choreografische keuzes toepaste. Al deze elementen vormden samen de befaamde Graham techniek.

In deze workshop benaderen we de principes van deze Graham techniek met een hedendaagse insteek, om zo onze persoonlijke danswoordenschat en bewegingsbewustzijn te vergroten.

We beginnen met enkele actieve toepassingen van de basisprincipes: contractie, loslaten, gewichtsverplaatsing, oppositie en spiraal. Vervolgens verbreden we ons bewustzijn en dansvocabulaire door deze principes toe te passen op ons persoonlijke bewegingsonderzoek. Tot slot krijgen we meer inzicht in de mogelijkheden, keuzes en richtlijnen om als docent lichamen in beweging te leiden.

Deze workshop reikt je nieuwe tools aan die niet alleen je eigen expressiemogelijkheden tijdens danssessies zullen verrijken, maar je ook een solide basis geven vanwaaruit je nieuwe improvisatieopdrachten voor je groep kunt bedenken. Verwacht een speelse en exploratieve dag die je aanpak als dansdocent of begeleider rijker, gelaagder en meer gegrond maakt.

Praktisch

Draag kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Breng een flesje water, een lichte lunch en pen & papier mee.

Voorkennis

Voor alle dansleerkrachten en groepsbegeleiders op zoek naar input, tools en inspiratie rond beweging en dans. Voorkennis speelt geen rol!

Sessies

 • zo 5 mei '24
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

  Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

 • Plustarief
  € 53 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 48 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 38 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Cultuurkaarthouder KU Leuven
  € 36 Voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
 • Kansentarief UITPAS Leuven
  € 10 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Leuven

Begeleiding

Francesca Orlando

Francesca programmeert onze danscursussen in Leuven. Ze studeerde aan de nationale dansacademie in…
Meer over Francesca Orlando