© Rudy Carlier

WISPERpro | Feedback in beeldende lessen

Start wo 3 april '24
10:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 48
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Feedback kan een grote invloed hebben op het leren. Dat ondervinden de docenten en deelnemers in onze cursussen steeds weer. Tijdens deze workshop delen de educatieve medewerkers van WISPER hun inzichten hierover en toetsen ze deze samen met jou aan de praktijk.

Feedback kan verschillende vormen aannemen: via mondelinge dialoog, in geschreven vorm, maar ook handelend in actie-reactie tussen deelnemers onderling. De wisselwerking tussen deze verschillende soorten feedback zorgt voor een krachtig effect op het leren.

De onderwerpen waarop je gericht feedback geeft, hangen samen met de doelen die jij of de deelnemer vooropstelde. Spreek je over het eindresultaat of over de weg ernaartoe? Richt je de feedback op de kwaliteiten/mogelijkheden, op de hiaten, of op beide? Welke woorden werken waarderend en zijn gericht op vooruitgang? En wat is de plaats van de deelnemer hierin (zelfregulatie)?

Tijdens deze workshop ben je deelnemer, kunstenaar en docent tegelijk - je wordt dus zowel als maker én als begeleider uitgedaagd. We improviseren en bouwen met objecten en constructiemateriaal, met teken- en schildergerei en fototoestel. We zetten een fictieve lescontext op poten, met speelse en ernstige beeldopdrachten. Op de resultaten, gedragingen en standpunten die daaruit opborrelen, passen we feedback toe. We voelen aan den lijve wat de terugkoppeling met ons doet en vinden vertrouwen om hiermee te oefenen, zodat je feedback nadien in je eigen lespraktijk gerichter en opbouwender kunt inzetten.

+++

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee:

 • Schrijf je vóór 1 december 2023 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie

Praktisch

Al het materiaal is aanwezig. Breng je eigen drank en lunchpakket mee, of koop ter plaatse iets in één van de horecazaken of supermarkt op Dok Noord.

Voorkennis

Voor leerkrachten, docenten, begeleiders en publiekswerkers die werken met/vanuit een beeldende discipline.

Sessies

 • wo 3 april '24
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het kan nogal een doolhof lijken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

 • Plustarief
  € 53 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 48 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 38 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 10 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent
 • Gratis PRO deelnemer
  Schrijf in vóór 1/12/23 en breng gratis een collega mee

Begeleiding

Liesbet Verschueren

Liesbet is schilder van opleiding en combineert de functie van stafmedewerker beeldende en…
Meer over Liesbet Verschueren