© Rudy Carlier

WISPERpro | Engaging with communities through movement

Start zo 24 maart '24
10:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 48
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Engels

Loop jij warm van het organiseren van projecten waarbij je verschillende gemeenschappen betrekt? Ben je een leraar, groepsbegeleider, projectwerker, kunstenaar ... op zoek naar manieren om je community engagement skills te verbeteren? Worstel je soms met de verschillen tussen de mensen of groepen waarmee je werkt?

Voor deze workshop put Tara uit haar eigen achtergrond als choreograaf en uit haar ervaring met het werken met asielzoekers en daklozen. Ze reikt je verschillende benaderingen en strategieën aan om gemeenschappen effectief te betrekken bij sociale en culturele initiatieven in de verschillende contexten.

Je krijgt tools en technieken, methoden en inzichten om gemeenschappen echt te betrekken op een levendige, positieve, duurzame en relevante manier. Daarnaast richten we ons op culturele gevoeligheid, ethiek, respectvolle communicatie en het belang van het begrijpen van de unieke behoeften, waarden en perspectieven van diverse gemeenschappen.

De aanpak van deze workshop is heel praktijkgericht. Samen met je collega-deelnemers doe je mee aan activiteiten, groepsdiscussies en rollenspellen. Zo heb je meteen de kans om je nieuw verworven kennis en vaardigheden toe te passen in gesimuleerde community engagement scenario's, en om waardevolle inzichten op te doen door uit te wisselen over ervaringen.

+++

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee:

 • Schrijf je vóór 1 december 2023 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie

Praktisch

Draag kleren waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Breng een flesje water mee, een lichte lunch en pen en papier.

Voorkennis

Voor iedereen die met groepen werkt, ongeacht je achtergrond of artistieke discipline. Er wordt voldoende aandacht besteed aan de vertaalslag van de inzichten uit deze workshop naar jouw eigen beroepspraktijk.

Sessies

 • zo 24 maart '24
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

  Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

 • Plustarief
  € 53 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 48 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 38 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Cultuurkaarthouder KU Leuven
  € 36 Voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
 • Kansentarief UITPAS Leuven
  € 10 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Leuven
 • Gratis PRO deelnemer
  Schrijf in vóór 1/12/23 en breng gratis een collega mee

Begeleiding

Tara D'Arquian

Tara is een Belgische choreografe, danseres, choreologe en actrice. Ze is opgeleid als danseres aan…
Meer over Tara D'Arquian