© WISPER

WISPERpro | De kunst van (im)perfectie

Start za 5 maart '22
14:15 - 19:15

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 36
Alle tarieven

Waar Online
At home / Bij jou thuis

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Deze cursus is helaas volzet. Bekijk alternatieven.

Creativiteit neemt toe naarmate je fouten durft toelaten, vrijuit kan experimenteren en bereid bent om het onverwachte te omar-men. Maar een perfectionistische houding kan dat alles behoorlijk in de weg zitten.

Word jij als kunsteducator ook geconfronteerd met perfectionisme als blokkade in de groepen waarmee je werkt? In deze cursus bieden we je artistieke oefeningen aan die het maken van fouten aanmoedigen! De docent werkt zelf vanuit een beeldend kader, maar begeleiders met alle mogelijke achtergronden zijn welkom om deel te nemen.

Ervaringen en ideeën worden uitgewisseld en jullie werken zelf nieuwe methodes uit. We gaan zelf actief en beeldend aan de slag terwijl we het hebben over jouw rol als begeleider in de strijd tegen perfectionisme. Hoe reageer je zelf op fouten? Geef jij complimenten over het proces (en niet enkel over het eindresultaat)? Waar ben je precies bang voor? Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Hoe vaak ga je samen op zoek naar oplossingen? Ook de kracht van groepsdynamiek komt aan bod.

Je krijgt input op twee vlakken. Ten eerste krijg je concrete oefenstof aangereikt: inspiratie om je eigen sessies actief, beeldend en laagdrempelig te maken. Ten tweede werken we rond methodiek: een gestructureerde manier om via beeldende middelen de persoonlijke vaardigheden van mensen te ontwikkelen en hun creativiteit te vergroten.

De kunsten als tegenwicht voor perfectionisme. Wie durft?

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee! Zo werkt het:

 • Schrijf je vóór 1 december 2021 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie.

Praktisch

Je hebt nodig: een computer/laptop/tablet met internetverbinding en met werkende microfoon en camera. Een koptelefoon is handig maar geen must.

Voorkennis

Je bent leerkracht, begeleider en/of hebt interesse in werken met uiteenlopende groepen kinderen, jongeren of volwassenen vanuit een beeldende insteek. Deze cursus is voor docenten, coaches en begeleiders van groepen die graag perfectionisme in hun praktijk of bij hun doelgroep willen verlichten.

Sessies

 • za 5 maart '22
  14:15 - 19:15
  Online - at home / bij jou thuis

Locatie(s)

 • Online At home / Bij jou thuis Toon op kaart

  Deze cursus volg je online, van bij jou thuis (of op een andere plek naar keuze met een internetverbinding).

Prijs

Begeleiding

Sandra Verkaart

Sandra Verkaart geniet van het creëren van, en het doorgeven van, de mogelijkheden van het…
Meer over Sandra Verkaart