© Rudy Carlier

WISPERpro | Danslessen: opbouw en methodiek

Start za 4 februari '23
11:00 - 17:00

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 77
Alle tarieven

Waar Danspunt
Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands/Engels

Als docent of begeleider van groepen geef je ontzettend veel van jezelf: je bent constant bezig met het omzetten van ideeën, de zoektocht naar inspiratie of het uitproberen van nieuwe (werk)vormen. Af en toe uitwisselen met vakgenoten kan daarom ontzettend verrijkend en voedend zijn!

Tijdens deze tweedaagse reflecteren we samen over inspiratiebronnen, methodische kaders, opbouw van lessen en manieren om ideeën te concretiseren. Al doende komen we tot praktijkmateriaal. We benaderen (nieuwe) dans- en bewegingsoefeningen van alle kanten. We stellen ons de vraag hoe we tot een stapsgewijze en logische opbouw van een dansles of lessenreeks kunnen komen.

Wat er nog allemaal aan bod kan komen? Zorgen voor een veilig kader én zorgen voor uitdaging. Omgaan met verschillende niveaus, mogelijkheden en achtergronden binnen een groep. Het variëren op thema’s in een lessenreeks. Mogelijkheden om te improviseren in groep. En meer.

Of je nu pas begonnen bent met lesgeven of al jaren bezig bent en nieuwe input zoekt: in een groep van mededocenten leer je bij, stem je af en raak je zonder twijfel nog geïnspireerder!

+++

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee:

 • Schrijf je vóór 1 december 2022 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie

Praktisch

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Breng een lunchpakket mee, een flesje water en pen en papier. Deze cursus kan in het Engels en het Nederlands gegeven worden.

Voorkennis

Voor alle dansdocenten en -begeleiders, of je nu pas begonnen bent met lesgeven of al jaren bezig bent en nieuwe input zoekt.

Sessies

 • za 4 februari '23
  11:00 - 17:00
  Danspunt - Studio 2
 • zo 5 februari '23
  11:00 - 17:00
  Danspunt - Studio 2

Locatie(s)

 • Danspunt Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
  9000 GENT Toon op kaart

  WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Prijs

 • Plustarief
  € 85 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 77 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 62 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Gratis PRO deelnemer
  Schrijf in vóór 1/12/22 en breng gratis een collega mee

Begeleiding

Mileen Borgonjon

Mileen programmeert onze danscursussen in Gent en Antwerpen. Ze voltooide de dansopleiding in…
Meer over Mileen Borgonjon

Francesca Orlando

Francesca programmeert onze danscursussen in Leuven. Ze studeerde aan de nationale dansacademie in…
Meer over Francesca Orlando