© Rudy Carlier

WISPERpro | Choreology: a common language for working with groups on movement

Start za 9 maart '24
10:00 - 17:00

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 98
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Engels

"Ik wil scherpe bewegingen zien", "Probeer over de vloer te zweven" ... Wanneer je met groepen werkt rond dans en beweging, kan het een hele uitdaging zijn om een gemeenschappelijke taal te vinden om je ideeën of instructies over te brengen. Deze les is voor alle dansdocenten en choreografen die hun dansvocabulaire willen uitbreiden om op een eenvoudigere en efficiëntere manier met hun groepen te communiceren!

Tijdens deze actieve workshop laten we je kennismaken met choreologie, oorspronkelijk ontwikkeld door Rudolph Laban voor dansnotatie, maar sindsdien uitgebreid naar verschillende bewegingspraktijken (vechtsporten, gymnastiek, film ...) Tijdens het weekend ga je samen met collega-dansdocenten aan de slag met het construeren en deconstrueren van de betekenis van beweging, het verkennen van de betekenis ervan en het spelenderwijs experimenteren ermee.

Op een actieve manier, door middel van studio-onderzoek, leer je de choreologische tools kennen om dans en beweging te observeren, creëren, interpreteren en regisseren. Door je te verdiepen in fysieke articulatie verbeter je je performance skills terwijl je een duidelijk begrip krijgt van bewegingsmechanica. Je raakt vertrouwd met een specifieke terminologie om het doel, de functie, de expressiviteit en het creatieve potentieel van beweging te beschrijven en verwoorden.

Aan het eind van deze workshop sta je ongetwijfeld met meer vertrouwen in situaties waarbij je beweging en bewegingskwaliteiten moet identificeren en benoemen. Of het nu gaat om oefeningen tijdens een dansles, of het toewerken naar een voorstelling met een groep dansers!

+++

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee:

 • Schrijf je vóór 1 december 2023 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie

Praktisch

Draag kleren waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Breng een flesje water mee, een lichte lunch en pen en papier.

Voorkennis

Voor alle dansleerkrachten en groepsbegeleiders op zoek naar input, tools en inspiratie rond beweging en dans. Voorkennis speelt geen rol!

Sessies

 • za 9 maart '24
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • zo 10 maart '24
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

  Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

 • Plustarief
  € 108 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 98 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 78 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Cultuurkaarthouder KU Leuven
  € 74 Voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
 • Kansentarief UITPAS Leuven
  € 20 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Leuven
 • Gratis PRO deelnemer
  Schrijf in vóór 1/12/23 en breng gratis een collega mee

Begeleiding

Tara D'Arquian

Tara is een Belgische choreografe, danseres, choreologe en actrice. Ze is opgeleid als danseres aan…
Meer over Tara D'Arquian