© Rudy Carlier

WISPERpro | Choreology: a common language for working with groups on movement

Start za 9 maart '24
10:00 - 17:00

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 98
Alle tarieven

Waar Missiehuis van Scheut
Zavelstraat 78
3010 Kessel-Lo

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Engels

"Ik wil scherpe bewegingen zien", "Probeer over de vloer te zweven" ... Wanneer je met groepen werkt rond dans en beweging, kan het een hele uitdaging zijn om een gemeenschappelijke taal te vinden om je ideeën of instructies over te brengen. Deze les is voor alle dansdocenten en choreografen die hun dansvocabulaire willen uitbreiden om op een eenvoudigere en efficiëntere manier met hun groepen te communiceren!

Tijdens deze actieve workshop laten we je kennismaken met choreologie, oorspronkelijk ontwikkeld door Rudolph Laban voor dansnotatie, maar sindsdien uitgebreid naar verschillende bewegingspraktijken (vechtsporten, gymnastiek, film ...) Tijdens het weekend ga je samen met collega-dansdocenten aan de slag met het construeren en deconstrueren van de betekenis van beweging, het verkennen van de betekenis ervan en het spelenderwijs experimenteren ermee.

Op een actieve manier, door middel van studio-onderzoek, leer je de choreologische tools kennen om dans en beweging te observeren, creëren, interpreteren en regisseren. Door je te verdiepen in fysieke articulatie verbeter je je performance skills terwijl je een duidelijk begrip krijgt van bewegingsmechanica. Je raakt vertrouwd met een specifieke terminologie om het doel, de functie, de expressiviteit en het creatieve potentieel van beweging te beschrijven en verwoorden.

Aan het eind van deze workshop sta je ongetwijfeld met meer vertrouwen in situaties waarbij je beweging en bewegingskwaliteiten moet identificeren en benoemen. Of het nu gaat om oefeningen tijdens een dansles, of het toewerken naar een voorstelling met een groep dansers!

Praktisch

Draag kleren waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Breng een flesje water mee, een lichte lunch en pen en papier.

Voorkennis

Voor alle dansleerkrachten en groepsbegeleiders op zoek naar input, tools en inspiratie rond beweging en dans. Voorkennis speelt geen rol!

Sessies

 • za 9 maart '24
  10:00 - 17:00
  Missiehuis van Scheut - Kapel
 • zo 10 maart '24
  10:00 - 17:00
  Missiehuis van Scheut - Kapel

Locatie(s)

 • Missiehuis van Scheut Zavelstraat 78
  3010 Kessel-Lo Toon op kaart

  Houd er rekening mee dat er geen auto's van bezoekers op de site zijn toegelaten (er is wel een parking maar die is dus niet toegankelijk). Kom zoveel mogelijk met de fiets, of parkeer je auto in de Zavelstraat. Vandaar moet je dan wel het laatste stuk bergop te voet afleggen.

Prijs

 • Plustarief
  € 108 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 98 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 78 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Cultuurkaarthouder KU Leuven
  € 74 Voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
 • Kansentarief UITPAS Leuven
  € 20 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Leuven

Begeleiding

Tara D'Arquian

Tara is een Belgische choreografe, danseres, choreologe en actrice. Ze is opgeleid als danseres aan…
Meer over Tara D'Arquian