© WISPER

WISPERpro | Beeldend improviseren

Start vr 4 maart '22
10:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 43
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Het fijne aan beeldend werken is het tastbare resultaat. Het is er, het kijkt je recht in de ogen. Maar even vaak vormt juist de focus op de opbrengst een belemmering, zeker bij het improviseren. Wordt het iets goeds? Elke keer weer moet je beslissen - klaar voor de vuilbak of toch maar bewaren?

Hoewel het improvisatieproces juist niet resultaatgericht is en vooral bedoeld is om ervaringen en inzichten op te doen, klinkt de roep van het product vaak al te dwingend. Ook als beeldend docent ervaar je hoe een fixatie op de uitkomst bij je leerlingen kan leiden tot een teleurstelling.

Andere artistieke disciplines kampen minder met dat probleem: het resultaat van dansant, muzikaal of theatraal improviseren is minder permanent en “vervliegt” sneller.

Op deze dag lenen we dan ook werkvormen uit deze andere disciplines om met groepen beeldend te improviseren. Om deelnemers te leren nieuwe en onverwachte omstandigheden te omarmen. Om hen aan te moedigen om hun plannen voortdurend bij te stellen met een nieuwsgierige blik op wat gaat komen.

We werken met verschillende materialen en thema’s tijdens groepsopdrachten. We ondervinden en bespreken met elkaar hoe deze improvisatiestrategieën aan de deelnemers het vertrouwen schenken om verder te gaan dan hun eerste idee.

VROEGBOEKACTIE: wie op tijd inschrijft, brengt gratis een collega mee! Zo werkt het:

 • Schrijf je vóór 1 december 2021 in voor een WISPERpro cursus naar keuze, aan het tarief dat op jou van toepassing is (plus, standaard of reductie).
 • Klik in het winkelmandje op "Nog een deelnemer toevoegen voor deze cursus", vul de gegevens van je collega in en kies onderaan het tarief "gratis PRO deelnemer"
 • In het opmerkingenveld vermeld je VROEGBOEKACTIE en de naam van jullie school/organisatie.

Praktisch

Al het materiaal is aanwezig. Breng je eigen drank en lunchpakket mee, of koop ter plaatse iets in één van de zaken op Dok Noord.

Voorkennis

Je bent een leerkracht, docent of publiekswerker die werkt met/vanuit een beeldende discipline.

Sessies

 • vr 4 maart '22
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het kan nogal een doolhof lijken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

 • Plustarief
  € 47 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 43 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 34 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Liesbet Verschueren

Liesbet is schilder van opleiding en combineert de functie van stafmedewerker beeldende en…
Meer over Liesbet Verschueren

Veerle Derave

Veerle Derave is meesterlijk in het verzinnen van verhalende beelden. En eens het beeld er is, zal…
Meer over Veerle Derave