© Laure-Anne Iserief

LUX | Choreography

Start zo 29 januari '23
10:00 - 17:00

6 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 370
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Engels

Nieuwsgierig naar hoe het is om eigen dansmateriaal te creëren als choreograaf? Deze opleiding gidst je door de basisprincipes van danscompositie en langsheen verschillende choreografische benaderingen. Aan het einde van de reeks krijg je de kans om je eigen creatieve visie tot uiting te laten komen met je pasverworven nieuwe skills!

Doorheen het creatieve proces maak je kennis met verschillende methodes om bewegingsmateriaal te creëren en organiseren. Hoe vertrek je vanuit inspiratiebronnen als beeld, muziek, tekst? Hoe kan improvisatie leiden tot bruikbaar materiaal? Hoe voeg je alles samen zodat er een coherent geheel ontstaat? Hoe stel je een choreografie op? Hoe beheer je de verwachtingen van het publiek? Het komt allemaal aan bod.

Eens je compositie-skills zijn aangewakkerd, krijg je de kans om in alle vrijheid (maar met voldoende coaching) je artistieke stem in te zetten bij de creatie van een eigen werk. Je wordt begeleid bij het definiëren van je stem en de essentie van het thema waarrond je wil werken. Vandaaruit krijg je communicatiemethodes aangereikt om je visie te vertalen naar praktische opdrachten en instructies voor je dansers en medewerkers.

Waar dat allemaal toe leidt? Dat bepaal je helemaal zelf: een live performance in een theaterzaal, site specific, dans voor de camera ... Het kan allemaal!

Deze cursus bestaat uit 4 zondagen in Leuven en een weekend met overnachting in Dworp, waarbij je de kans krijgt om te werken met een groep danscursisten en in bredere kring kan uitwisselen. Aan het einde van de reeks krijg je de kans om je werk te tonen tijdens de WISPER presentatiedagen in Leuven (juni 2023).

Je wordt begeleid door Francesca Orlando (educatief medewerker dans bij WISPER) en verschillende gastdocenten die input geven vanuit hun eigen expertise en choreografische praktijk.

Praktisch

Draag kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Breng mee: pen en papier, een flesje water en een lichte lunch. Deze cursus wordt in het Engels gegeven.

Voorkennis

Niveau 3: voor dansers met ervaring die een stapje verder willen gaan als maker. Je bent je bewust van je eigen dans- en bewegingsvaardigheden, wil graag je tanden in een uitdaging zetten en bent nieuwsgierig naar nieuwe input en ideeën.

Sessies

 • zo 29 januari '23
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • zo 19 februari '23
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • za 25 maart '23
  9:30 - 21:30
  Vormingscentrum Destelheide - Algemeen
 • zo 26 maart '23
  9:30 - 16:00
  Vormingscentrum Destelheide - Algemeen
 • zo 23 april '23
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • zo 21 mei '23
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

 • Vormingscentrum Destelheide Destelheidestraat 66
  1653 Dworp Toon op kaart

Prijs

 • Plustarief
  € 396 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 370 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 318 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Francesca Orlando

Francesca programmeert onze danscursussen in Leuven. Ze studeerde aan de nationale dansacademie in…
Meer over Francesca Orlando