© Chris Ainsworth

Wandelfotografie

Start zo 23 juli '23
10:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 56
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Wandelen is vertragen. Niet alleen om tot rust te komen, maar ook als basis van beeldend werk. Een vertraagde en aandachtige blik maakt je tot een betere fotograaf!

In deze workshop experimenteer je met diverse insteken om te fotograferen mét de natuur en met het wandelen zelf als onderwerp van je foto's. Het is echter geen klassieke natuurfotografiecursus waarbij je louter dingen vastlegt: het wandelen is onderdeel van het beeldend werk. Van landschap tot abstractie, van focus op kleur tot vormen. Van verstilde beweging van het stappen tot de hyperfocus in een moment van rust en observatie.

Er is de verte van de horizon en de hoogte tussen bomen, of net heel erg dichtbij en klein. Van een zachte vochtige textuur van de ondergrond naar de hardheid van boomschors. Het kan allemaal ontstaan tijdens een wandeling. Het is jouw blik en beleving die het verschil maakt. Je fotografeert op automatisch of manueel: ervaring is niet belangrijk voor deze cursus.

We wandelen en stoppen regelmatig voor een opdracht. We starten en eindigen de dag in OPEK, om input te krijgen en om onze foto's te bekijken en bespreken (neem gerust je laptop mee als je er een hebt). Er wordt ook even onderzocht hoe een eenvoudige bewerking je beeld nog sterker kan maken.

Praktisch

Neem een eigen hybride- of reflexcamera met een standaardlens (à la 35 of 50 mm) of zoomlens (niet te zwaar om een dag mee rond te lopen, bv. een 18-55mm of 28-70 mm) + picknick en flesje water mee. Wie meer fotografisch materiaal wil meebrengen (zeker niet nodig): dit kan maar bedenk je dat je het allemaal moet dragen. Denk ook aan aangepaste kledij en (wandel)schoenen.

Voorkennis

Niveau X: voor iedereen, zowel beginnende als meer gevorderde fotografen!

Sessies

 • zo 23 juli '23
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

  Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

 • Plustarief
  € 62 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 56 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 45 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Cultuurkaarthouder KU Leuven
  € 42 Voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
 • Kansentarief UITPAS Leuven
  € 11 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Leuven

Begeleiding

Iris Verhoeyen

Iris Verhoeyen studeerde fotografie aan La Cambre in Brussel. Ze heeft jarenlange ervaring als…
Meer over Iris Verhoeyen