© Ardalan Hamedani

Verdiepingstraject voor fotograaf-kunstenaars

Start za 11 november '23
10:00 - 16:00

6 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 329
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Wil je je fotografische kunstzinnige praktijk verdiepen? Heb je al een fotowerk of reeks maar weet je niet goed hoe je hiermee verder aan de slag wil? Of wil je gedurende een langere periode een persoonlijk fotowerk maken van inspiratie tot een afgewerkt project ? Dan is deze cursus zeker iets voor jou.

Gedurende zeven sessies van november tot mei bouw je via uitdagingen, oefeningen en inspiratie aan je artistieke oeuvre en verdiep je je eigenheid en werkwijze als kunstenaar. Hedendaagse én klassieke voorbeelden uit de fotografie inspireren ons tijdens dit leerproces.

In de eerste twee sessies onderzoek je aan de hand van aangereikte denkoefeningen en vraagstellingen wie jij bent als beeldenmaker. In de derde en vierde sessie verdiepen we ons in de rol van het onderzoek, de vraagstelling en het experiment. We bouwen beelden verder uit en/of creëren nieuwe werk.

In de vierde en vijfde sessie staat feedback centraal. Hoe stuur je jezelf bij als maker, wie vraag je voor externe feedback en hoe ga je daar constructief mee om? In sessie zes en zeven denken we na over een interactie met het publiek en het presenteren van het eigen werk, een proces, een project, een product of een mengvorm ervan in de ruimte.

De laatste sessie gaat door tijdens de presentatiedag van WISPER, waarop jullie werk tentoon wordt gesteld voor alle bezoekers!

Praktisch

Zorg voor je eigen digitaal reflex,- of systeemcamera mét lader en usb-kabeltje. Breng indien mogelijk je eigen laptop mee om de beelden in te laden. WISPER kan een laptop ter beschikking stellen voor wie geen heeft. Laat het in dat geval weten aan jeroen@wisper.be

Voorkennis

Niveau 3-4: je kunt geheel manueel fotograferen. Bij dit traject is het de bedoeling dat je ook tijd maakt tussen de sessies door om aan je lopende project(en) verder te werken.

Sessies

 • za 11 november '23
  10:00 - 16:00
  WISPER Gent - Foto-atelier
 • za 27 januari '24
  10:00 - 16:00
  WISPER Gent - Foto-atelier
 • za 24 februari '24
  10:00 - 16:00
  WISPER Gent - Foto-atelier
 • za 23 maart '24
  10:00 - 16:00
  WISPER Gent - Foto-atelier
 • za 27 april '24
  10:00 - 16:00
  WISPER Gent - Foto-atelier
 • za 25 mei '24
  10:00 - 16:00
  WISPER Gent - Foto-atelier

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Kom op tijd en/of lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het is even zoeken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

 • Plustarief
  € 362 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 329 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 263 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 66 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Arian Christiaens

Arian Christiaens studeerde fotografie aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent. Ze is freelance…
Meer over Arian Christiaens