© Mostafa Meraji

Theaterteksten ontdekken: documentairedrama’s en familietragedies

Start wo 23 februari '22
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief (extern): € 25
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Vier keer per jaar duikt één van de theaterbibmedewerkers van OPENDOEK de rekken in met een missie en een thema. Het thema is elke keer anders, maar de missie blijft dezelfde: een waaier aan aanraders samenstellen, van onverwoestbare klassiekers tot verborgen parels. Die worden dan tijdens de workshop Theaterteksten ontdekken voorgeschoteld aan gretige lezers die nieuwe ontdekkingen willen doen.

Voor de editie op Shakespeare is Dead werden twee thema's geselecteerd: documentairedrama en de familietragedie. Verwacht je dus aan grondig onderzochte thema’s over de wereld in het algemeen en doorwrochte analyses van gezinsverhoudingen in het bijzonder.

Je krijgt voorbeelden uit beide genres van over de hele wereld en uit diverse literair-dramatische tradities.

Deze cursus maakt deel uit van het festival voor nieuwe toneelschrijfkunst Shakespeare is Dead. Kijk zeker op www.shakespeareisdead.be voor de rest van het festivalprogramma!

Na deze workshop kan je bijvoorbeeld ’s namiddags doorstromen naar de workshop Theater maken vanuit hedendaagse thema’s. Om 16u30 kan je naar een scènische lezing gaan kijken. ’s Avonds zijn er de voorstellingen Man in de mist van Het Nieuwstedelijk en Onderland van Dimitri Leue. Voor de voorstellingen moet je wel van tevoren reserveren. Tickets zijn niet inbegrepen in de prijs van deze workshop.

Voorkennis

Niveau X: voor iedereen met interesse in theaterteksten, ervaring speelt geen rol!

Sessies

  • wo 23 februari '22
    10:00 - 12:00
    OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

  • OPEK Vaartkom 4
    3000 Leuven Toon op kaart

    Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

Prijs

Begeleiding

Bastiaan Malcorps

Meer over Bastiaan Malcorps

In samenwerking met