© WISPER

Theater van tekst tot scène

Start vr 25 februari '22
10:00 - 16:30

2 sessies

Prijs

Standaardtarief (extern): € 55
Alle tarieven

Waar Cas-co
Vaartstraat 94
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Voor deze cursus gaan we aan de slag met de winnende teksten van de toneelschrijfwedstrijd van Creatief Schrijven, waarin deelnemers uitgedaagd werden om scènes neer te pennen over een hedendaagse Julius Caesar.

Om een tekst naar de scène te brengen moet je met heel wat rekening houden. Allereerst analyseren we de tekst in functie van onze rol. Wat willen onze personages bereiken en hoe pakken we dit aan? Welke vrijheid kan je jezelf als speler geven binnen het stuk?

Vervolgens springen we de scène op om het antwoord op deze vragen meteen in daden om te zetten! We experimenteren daarbij met beweging, intonatie, beeld en creatie.

Deze cursus maakt deel uit van het festival voor nieuwe toneelschrijfkunst Shakespeare is Dead. Kijk zeker op www.shakespeareisdead.be voor de rest van het festivalprogramma!

Zo kan je bijvoorbeeld aansluitend op deze cursus op vrijdagavond vanaf 18u naar een avond vol voorstellingen die door de studenten van Luca Drama werden gecureerd, of om 20u naar de voorstelling David van De Koe. Zaterdag kan je om 18u naar de voorstelling Connie en Zorba van fABULEUS. Voor de voorstellingen moet je wel vooraf reserveren. Tickets zijn niet inbegrepen in de prijs van deze workshop.

Voorkennis

Niveau X: voor iedereen, met of zonder voorkennis.

Sessies

  • vr 25 februari '22
    10:00 - 16:30
    Cas-co - Theaterzaal
  • za 26 februari '22
    10:00 - 16:30
    Cas-co - Theaterzaal

Locatie(s)

Prijs

Begeleiding

Pim Cornelussen

Meer over Pim Cornelussen

In samenwerking met