© Patrick Tomasso

Theater maken: horror, monsters, bloed en angst

Start do 24 februari '22
11:00 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief (extern): € 35
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Deze cursus maakt deel uit van het festival voor nieuwe toneelschrijfkunst Shakespeare is Dead. Kijk zeker op www.shakespeareisdead.be voor de rest van het festivalprogramma!

Tijdens deze workshop zoomen we in op horror, een genre dat niet vaak de theaterscène haalt. We zoeken naar menselijke angsten en materialiseren ze op de vloer. We maken scènes die zo gruwelijk zijn dat Hitchcock ervoor wederopstaat. We zoeken naar monsters, zombies, beesten. We schuwen het rariteitenkabinet niet, maar zoeken ook de symboliek op scène.

Deze workshop is een actieve zoektocht: we geven scènes al doende vorm en schrijven ze vervolgens ook uit. Geschikt voor iedereen die zich geprikkeld voelt, van nieuwsgierige theaterliefhebbers en makende regisseurs en acteurs, tot schrijvers die eens op een andere manier willen creëren.

Na de workshop gaan we kijken naar Weird Tales van Krapp. Je ticket zit in de prijs van de cursus inbegrepen.

Praktisch

Na deze workshop gaan we kijken naar de voorstelling 'Weird Tales' van Krapp. Je ticket zit in de prijs van de cursus inbegrepen.

Voorkennis

Niveau X: voor schrijvers die eens op een andere manier willen creëren, makende regisseurs, acteurs of gewoon nieuwsgierigen. Iedereen welkom!

Sessies

  • do 24 februari '22
    11:00 - 16:30
    OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

  • OPEK Vaartkom 4
    3000 Leuven Toon op kaart

    Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

Prijs

Begeleiding

Eva De Mulder

Eva De Mulder studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht. Ze programmeert onze theatercursussen…
Meer over Eva De Mulder

In samenwerking met