© Rudy Carlier

Soundlabs & modular meets

Start zo 24 september '23
14:00 - 17:30

4 sessies

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Je bent helemaal weg van synths, samplers en drumcomputers? Je hebt zelfgemaakte elektronische, experimentele instrumenten of een heus modulair systeem? Je wil hier graag met anderen rond uitproberen en uitwisselen? Welkom!

Deze reeks is er voor iedereen met een nieuwsgierigheid naar experimentele en elektronische muziek. De modular meets ('s namiddags in september en december) zijn er specifiek voor wie gepassioneerd is door modulaire synthesizers, in de soundlab sessies ('s avonds in oktober en november) werken we met alle soorten elektronische instrumenten.


 • zondagnamiddag 24/9: modular meet
 • vrijdagavond 13/10: soundlab
 • vrijdagavond 24/11: soundlab
 • zondagnamiddag 10/12: modular meet


Je kan daarvoor zelf je eigen klankenmakers meebrengen, maar er is ook altijd basismateriaal beschikbaar om mee te werken. De insteek van elke bijeenkomst wordt bepaald door de instrumenten en ideeën die aan de start door deelnemers en docent op tafel gelegd worden.

We gaan voor een alles-kan-alles-mag-vibe onder muzikale bondgenoten waarbij je erop los kan experimenteren met soundscapes, ambient tracks, noise ... We gaan op zoek naar klanken en ritmische of melodische motieven en sluiten alles op elkaar en dan op het mengpaneel aan.

Verwacht je niet aan een eenrichtingscursus waarbij de docent als enige input geeft! Actief deelnemen en experimenteren voorop.

Praktisch

Meedoen is gratis! Inschrijven mag, maar moet niet. Wie ingeschreven is kan naar één, meerdere of alle sessies komen: elke bijeenkomst staat op zich.

Voorkennis

Niveau X: je hebt geen voorkennis nodig - een ontembare nieuwgierigheid naar elektronische en experimentele muziek volstaat!

Sessies

 • zo 24 september '23
  14:00 - 17:30
  WISPER Gent - Muziekstudio
 • vr 13 oktober '23
  19:00 - 22:00
  WISPER Gent - Muziekstudio
 • vr 24 november '23
  19:00 - 22:00
  WISPER Gent - Muziekstudio
 • zo 10 december '23
  14:00 - 17:30
  WISPER Gent - Muziekstudio

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het kan nogal een doolhof lijken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

Begeleiding

Yannick Van Loo

Yannick is een gedreven muzikant en muziekdocent. Hij bracht twee platen uit met zijn band Les Mecs…
Meer over Yannick Van Loo