© Alexis Brown

Schrijven voor theater: monologen

Start za 19 februari '22
14:00 - 18:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 31
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Deze cursus maakt deel uit van het festival voor nieuwe toneelschrijfkunst Shakespeare is Dead. Kijk zeker op www.shakespeareisdead.be voor de rest van het festivalprogramma!

Een krachtige monoloog opbouwen van de eerste zin tot het laatste woord: daarvoor heb je niet alleen inspiratie nodig, maar ook de juiste oefening. In deze korte maar krachtige schrijfworkshop krijg je het allebei voorgeschoteld!

We kijken heel kort naar enkele grote monologen uit de theaterliteratuur en zoomen dan in op het schrijven van een hedendaagse theatermonoloog. We zoeken naar evolutie, spanning, subtekst.

Hoe laat je een verhaallijn groeien wanneer er maar één personage aan het woord is? Hoe praten die personages? Wat vertellen ze? Wat verzwijgen ze? Korte speelse opdrachten bieden je een vingeroefening in de verschillende aspecten van een sterke monoloog.

Voorkennis

Niveau X: iedereen is welkom, ongeacht eerdere schrijf- of theaterervaring.

Sessies

  • za 19 februari '22
    14:00 - 18:00
    OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

  • OPEK Vaartkom 4
    3000 Leuven Toon op kaart

    Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

Prijs

Begeleiding

Ellis Meeusen

Ellis Meeusen studeerde Drama aan LUCA School Of Arts in Leuven en volgde daar ook de…
Meer over Ellis Meeusen