© John-mark Smith

Schrijfweek deluxe: tijd, feedback en inspiratie

Start ma 18 juli '22
15:00 - 22:00

5 sessies

Prijs

Tweepersoonskamer - Standaardtarief: € 538
Alle tarieven

Waar Kasteelhoeve Wange
Eliksemstraat 26
3400 Wange

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Tijd, feedback en inspiratie. Alledrie zijn ze cruciaal om verder te kunnen met je schrijfproject, maar in het dagelijkse leven zijn die ongestoorde schrijfmomenten net luxeproducten: bijzonder schaars. Tijdens deze schrijfweek deluxe krijg je ze echter in overvloed van ons, vijf dagen lang!

Elke ochtend warmen we ons samen op met een kleine schrijfoefening. Daarna mag je je een hele voormiddag lang op je eigen schrijfsels storten. Na de lunch en de siësta verdelen we ons in kleine groepjes en lees je elkaars teksten. ’s Avonds steken we de koppen weer bij elkaar en wisselen we feedback en ideeën uit.

We schaven bij tot die ene zin er helemaal goed op staat. We houden een pittige brainstorm over elkaars personages en plot of discussiëren over de nuance van een woord. Je kijkt hoe een collega-schrijver een bepaalde passage onder woorden brengt en merkt hoe dat je blik verruimt. Vol inspiratie kan je de volgende ochtend weer ongestoord verder schrijven.

De cursusmomenten zelf beslaan ongeveer 6 uur van de dag. De sessies zijn verdeeld over voormiddag, namiddag en avond en worden afgewisseld met vrije momenten waarop je vakantie houdt zoals je dat zelf liefst hebt: met een luilekkere siësta, een boek onder een boom, een wandeltocht, uitstap in de omgeving ...

Praktisch

Schrijven doe je op je laptop of op papier. Het is handig als je een laptop meeneemt om je tekst door te sturen naar elkaar. Geen laptop? Dan kan je je tekst aan elkaar voorlezen.

Alle maaltijden en overnachtingen zijn in je cursusprijs inbegrepen. Koos je voor campingtarief, dan breng je je eigen kampeergerief (tent, matje/matras, slaapzak) mee. Enkele weken voor vertrek krijg je van ons nog een mail met meer info over wat je moet meenemen.

Eet je vegetarisch, veganistisch, lactosevrij, glutenvrij? Laat het ons goed op voorhand weten (als opmerking bij je inschrijving en via mail naar vita@wisper.be) We bekijken met de keuken wat haalbaar is, maar voor erg specifieke diëten vragen we je wellicht om zelf een ‘basispakket’ te voorzien.

Afspreken om te carpoolen met andere deelnemers kan via www.wisper.be/nl/carpoolforum

Voorkennis

Niveau 2: je volgde al enkele schrijfcursussen en hebt een eigen schrijfproject waaraan je kan werken.

Sessies

 • ma 18 juli '22
  15:00 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal
 • di 19 juli '22
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal
 • wo 20 juli '22
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal
 • do 21 juli '22
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal
 • vr 22 juli '22
  9:30 - 14:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal

Locatie(s)

Prijs

Begeleiding

Joke Depuydt

Joke is onze stafmedewerker literatuur en bokst elk seizoen een nieuw literair cursusaanbod in…
Meer over Joke Depuydt