© Jeroen Brejou

Schrijfweek deluxe in Wange: tijd, feedback en inspiratie

Start ma 17 juli '23
15:00 - 22:00

5 sessies

Prijs

Tweepersoonskamer - Standaardtarief: € 598
Alle tarieven

Waar Kasteelhoeve Wange
Eliksemstraat 26
3400 Wange

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Tijd, feedback en inspiratie. Alledrie zijn ze cruciaal om verder te kunnen met je schrijfproject, maar in het dagelijkse leven zijn ongestoorde schrijfmomenten bijzonder schaars. Tijdens deze schrijfweek deluxe krijg je ze echter in overvloed van ons, vijf dagen lang!

Elke ochtend warmen we ons samen op met een kleine schrijfoefening. Daarna mag je je afwisselend de ene dag de hele tijd op je eigen schrijfsels storten, de andere dag ga je naast schrijven ook wat tekst van elkaar lezen en er feedback op geven. Dat laatste doen we in kleine groepjes, waardoor het lezen van elkaars tekst behapbaar blijft.

We schaven bij tot die ene zin er helemaal goed op staat. We houden een pittige brainstorm over elkaars personages en plot of discussiëren over de nuance van een woord. Je kijkt hoe een collega-schrijver een bepaalde passage onder woorden brengt en merkt hoe dat je blik verruimt. Vol inspiratie kan je de volgende dag weer ongestoord verder schrijven.

We zijn door de dag heen ongeveer zes uur bezig. De vrije momenten vul je helemaal in volgens jouw ultieme vakantiegevoel: een luilekkere siësta in de schaduw van een boom, eindelijk dat boek uitlezen, een luilekkere siësta, een wandeltocht, uitstap in de omgeving ...

Praktisch

Schrijven doe je op je laptop of op papier. Het is handig als je een laptop meeneemt om je tekst door te sturen naar elkaar. Geen laptop? Dan kan je je tekst aan elkaar voorlezen.

Alle maaltijden en overnachtingen zijn in je cursusprijs inbegrepen. Koos je voor campingtarief, dan breng je je eigen kampeergerief (tent, matje/matras, slaapzak) mee. Op de kamers zijn beddengoed, handdoeken, zeep en shampoo aanwezig. Enkele weken voor vertrek krijg je van ons nog een mail met meer info over wat je moet meenemen.

Eet je vegetarisch, veganistisch, lactosevrij, glutenvrij? Laat het ons goed op voorhand weten (als opmerking bij je inschrijving en via mail naar vita@wisper.be) We bekijken met de keuken wat haalbaar is, maar voor erg specifieke diëten vragen we je wellicht om zelf een ‘basispakket’ te voorzien.

Afspreken om te carpoolen met andere deelnemers kan via www.wisper.be/nl/carpoolforum

+++

Opgelet: nadat je hebt ingeschreven voor een vakantiecursus, bekijken wij eerst of de door jou gekozen overnachting (kamertype of camping) nog mogelijk is op de vakantielocatie. Is dat het geval, dan krijg je een definitieve bevestiging van ons. Is je gekozen overnachting niet meer beschikbaar, dan laten we je uiteraard ook iets weten.

Voorkennis

Niveau 3: voor deelnemers met al heel wat schrijfervaring én een eigen schrijfproject.

Sessies

 • ma 17 juli '23
  15:00 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Hemelzaal
 • di 18 juli '23
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Hemelzaal
 • wo 19 juli '23
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Hemelzaal
 • do 20 juli '23
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Hemelzaal
 • vr 21 juli '23
  9:30 - 14:00
  Kasteelhoeve Wange - Hemelzaal

Locatie(s)

Prijs

Begeleiding

Joke Depuydt

Joke is onze stafmedewerker literatuur en bokst elk seizoen een nieuw literair cursusaanbod in…
Meer over Joke Depuydt