© Johan Pijpops

Schetsen, kijken, schilderen, repeat

Start zo 27 november '22
10:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 46
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Voor deze cursus is er een wachtlijst. Klik hier voor gelijkaardige workshops!

In onze directe omgeving liggen tal van onderwerpen te grabbel - een schaduwvlak, een gevel, een gebruiksvoorwerp, een meubelstuk. We kijken, wandelen erlangs, nemen afstand, kijken nog eens, fotograferen en tekenen. Dit uittekenen in ons schetsboek is vrij en zoekend. Welke platte vormen neemt het object aan, hoe loopt de licht/donker schakering, welke lijnen en richtingen verschijnen, welke details vallen op, welk vorm neemt de leegte ertussen aan?

We komen al schetsend tot een verzameling lijnen, strepen, vlakken, schakeringen, vorm- en restvorm. Dit spel van vlak en lijn zet ons verder: in schetsen, collage en driedimensionale composities. We creëren een ruimtelijk beeld, dat op zijn beurt weer een aanleiding is om mee te gaan schilderen. Als we telkens vanuit een ander perspectief durven kijken, zijn de mogelijkheden eindeloos!

Praktisch

Breng best je eigen werk/schilderschort mee. Al het andere materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen. Een smartphone is handig om bruikbare en inspirerende beelden ter plaatse te nemen. Breng ook je lunchpakket mee (of je kan iets kopen in de horecazaken of supermarkt op de DOK NOORD site).

Voorkennis

Niveau 1: voor beginners of deelnemers die reeds een introductie in schilderen hebben gehad. Specifieke voorkennis is niet nodig.

Sessies

  • zo 27 november '22
    10:00 - 17:00
    WISPER Gent - Beeldatelier

Locatie(s)

  • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
    9000 Gent Toon op kaart

    WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het kan nogal een doolhof lijken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

Begeleiding

Isa D'hondt

Voor Isa D’hondt is schilderen en tekenen de kern van haar activiteiten. Ze vertrekt vanuit een…
Meer over Isa D'hondt