© Het Depot

Proeven van muziekproductie in Het Depot

Start za 9 december '23
10:00 - 17:30

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 108
Alle tarieven

Waar Het Depot
Martelarenplein 12
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands/Engels

In deze weekendcursus maken Reindert en Pieter-Jan je samen wegwijs in de wondere wereld van muziekproductie. En dat in de studio van het legendarisch Leuvens concerthuis: het Depot.

Van kabels trekken tot opnametechnieken tot arrangeren on the fly en de juiste 'vibe catchen', je leert alles wat aan bod komt in een heus productieproces! Dus jawel, breng zéker je instrument mee. Je vormt namelijk tevens de gelegenheidsband wiens fictieve plaat we gaan schrijven, opnemen en afwerken. We focussen daarbij niet op het afborstelen van alle details, maar wel op het proces in zijn geheel. Zodat je thuis, met minimale apparatuur, zelf ook aan de slag kan.

Dit weekend is er voor iedereen die wilt proeven van muziekproductie. Zolang je maar de basis van je instrument of stem beheert, ben je welkom. Ook als je gewoon eens de studio van binnenuit wil zien!

Verwacht je in deze sessies niet aan een uitgebreide computer-technische uitleg. De functies die aan bod komen, zijn om het proces aan te tonen. De opzet van deze cursus biedt echter geen ruimte om iedere individuele deelnemer op weg te helpen met de DAW waarmee zij/hij/die werkt. Daarvoor verwijzen we je graag door naar onze Ableton cursussen!

Praktisch

Breng je lunch en drank mee, of koop 's middags iets in de buurt om te eten.

Voorkennis

Niveau X: voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er allemaal komt kijken bij het producen. Je hebt liefst basiskennis op je instrument of met je stem. Enige kennis van opnametechnieken of productie in een DAW (zoals Ableton of Logic) is een meerwaarde, maar geen vereiste. Niks begrepen van bovenstaande uitleg? Nog vragen of twijfels? Stuur een mailtje naar reindert@wisper.be

Sessies

  • za 9 december '23
    10:00 - 17:30
    Het Depot - check bij aankomst / check upon arrival
  • zo 10 december '23
    10:00 - 17:30
    Het Depot - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

Prijs

Begeleiding

Reindert Spanhove

Reindert is onze vaste muziekman in Leuven, kunstenaar, producer en multi-instrumentalist. Hij…
Meer over Reindert Spanhove

Pieter-Jan Van Brusselt

Pieter-Jan Van Brusselt helpt artiesten bij het vertalen van hun muzikale dromen naar volwaardige…
Meer over Pieter-Jan Van Brusselt