© Romina Veliz

Passie voor percussie in de Ardennen

Start ma 10 juli '23
15:00 - 22:00

5 sessies

Prijs

Tweepersoonskamer - Standaardtarief: € 469
Alle tarieven

Waar La Gatte d'Or
Chemin-Sur-le-Foy 10
6950 Harsin

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Als we op zoek gaan naar de oorsprong, de wortels van blues, jazz, funk, soul, Latin, zelfs disco en house komen we onvermijdelijk uit in Afrika, bij de traditionele Afrikaanse muziek. Pieter neemt jullie ernaartoe voor een muzikale wereldreis, mét tussenstops in Zuid-Amerika, de Caraïben, Arabische landen ...

Deze percussieweek is er voor iedereen die djembe, conga of een ander slaginstrument bespeelt en gebeten is door ritme en groove. Voor iedereen die al wat uren trommelen op de teller heeft en nu hongert naar een steviger uitdaging om zijn tanden in te zetten!

We verkennen de mogelijkheden van ons instrument aan de hand van opbouwende oefeningen. We starten met verschillende basisritmes uit West-Afrika en breiden deze uit tot complexere en polyritmische grooves. We werken samen aan opzwepende ritmes en arrangementen maar we gaan ook zingen, bewegen, experimenteren met kleine percussie-instrumenten ...

Verwacht je aan een stevige percussie-bootcamp waarbij we dieper ingaan op timing, dynamiek, techniek, improvisatie en vooral: samenspel. Muziek spelen is communiceren en samen plezier maken. Elke avond jammen we er ook op los, wie een ander muziekinstrument bespeelt brengt dit dus best ook mee.

Als kers op de taart eindigen we deze percussievakantie op de laatste avond met een groovy concert om het dansfeest in te zetten. Alors on danse!

Praktisch

Alle maaltijden en overnachtingen zijn in je cursusprijs inbegrepen. Enkele weken voor vertrek krijg je van ons nog een mail met meer info over wat je moet meenemen.

Eet je vegetarisch, veganistisch, lactosevrij, glutenvrij? Laat het ons goed op voorhand weten (als opmerking bij je inschrijving en via mail naar vita@wisper.be) We bekijken met de keuken wat haalbaar is, maar voor erg specifieke diëten vragen we je wellicht om zelf een ‘basispakket’ te voorzien.

Afspreken om te carpoolen met andere deelnemers kan via www.wisper.be/nl/carpoolforum

+++

Opgelet: nadat je hebt ingeschreven voor een vakantiecursus, bekijken wij eerst of de door jou gekozen overnachting (kamertype of camping) nog mogelijk is op de vakantielocatie. Is dat het geval, dan krijg je een definitieve bevestiging van ons. Is je gekozen overnachting niet meer beschikbaar, dan laten we je uiteraard ook iets weten.

Voorkennis

Niveau 2: voor iedereen die al wat uren trommelen op de teller heeft en nu hongert naar een steviger uitdaging om zijn tanden in te zetten!

Sessies

 • ma 10 juli '23
  15:00 - 22:00
  La Gatte d'Or - Atelier
 • di 11 juli '23
  9:30 - 22:00
  La Gatte d'Or - Atelier
 • wo 12 juli '23
  9:30 - 22:00
  La Gatte d'Or - Atelier
 • do 13 juli '23
  9:30 - 22:00
  La Gatte d'Or - Atelier
 • vr 14 juli '23
  9:30 - 14:00
  La Gatte d'Or - Atelier

Locatie(s)

Prijs

 • Tweepersoonskamer - Plustarief
  € 491 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Tweepersoonskamer - Standaardtarief
  € 469 Dekt de kosten van je cursus
 • Tweepersoonskamer - Reductietarief
  € 425 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Pieter Dezutter

Pieter combineerde z'n studies orthopedagogiek aan de Universiteit Gent met een intensieve studie…
Meer over Pieter Dezutter