© Johan Pijpops

Natuurstem op de planken

Start ma 11 oktober '21
20:30 - 22:00

9 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 98
Alle tarieven

Waar Schouwburg Corso
Driekoningenstraat 126
2000 Antwerpen

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Zing jij veel of graag en wil je jouw stem en jouw muzikaliteit verder uitdiepen en verrijken? Zin om te ontdekken hoe je jouw zangstem nog meer eigen kan maken en natuurlijker kan laten klinken? Voor je eigen plezier of met een specifiek doel? Dan zit je goed in deze zangreeks, waarin jullie als groep toewerken naar een gezamenlijk optreden.

Als opwarming bouwen we klankenreeksen (raga’s) op vertrekkend vanuit een grondtoon, om zowel te werken aan onze eigen klank als aan de blend en dynamiek tussen de stemmen in groep. Ook improvisatie komt hier aan bod. Bij de start van de reeks wordt het programma van een tiental liederen in onderling overleg samengesteld. De liederen en composities worden a capella gezongen, in groep, duo, trio, kwartet en mogelijks zelfs enkele solo's.

Van zodra het arrangement en de stemverdeling zijn afgesproken, krijg je alles wat je nodig hebt om jou ook thuis individueel voor te bereiden via Dropbox (voor opnames) en Google Drive (werkdocument met stemverdeling, structuur, lesplanning). Tijdens de groepslessen verdiepen we de dynamiek, intentie en samenklank van elk lied en passen we de natuurlijke manier van zingen toe.

Doorheen de reeks vormt zich een hechte groep zangers die samen toeleven naar een performance waarin eenieder op zijn/haar manier grenzen verlegt en met haar/zijn eigen klank bijdraagt aan een unieke en rijke klankbeleving voor het publiek.

Je krijgt hierbij de nodige ondersteuning en coaching van Patricia, die deze reeks begeleidt met aanstekelijk enthousiasme en vanuit haar eigen rijke ervaring als zangeres, componist/performer en zangcoach.

Goed om weten: omdat deze reeks toewerkt naar een gezamenlijk toonmoment, verwachten we van elke deelnemer het engagement om elke sessie aanwezig te zijn en af en toe thuis voor te bereiden.

Praktisch

Breng een kussen mee met een goede steun en draag gemakkelijke kleding.

Voorkennis

Niveau 2-3: je volgde al eerder een cursus natuurstem en hebt een goede basiskennis van de sarega-methode. Omdat deze reeks toewerkt naar een gezamenlijk toonmoment, verwachten we van elke deelnemer het engagement om elke sessie aanwezig te zijn en af en toe thuis voor te bereiden.

Sessies

 • ma 11 oktober '21
  20:30 - 22:00
  Schouwburg Corso - Dansstudio
 • ma 18 oktober '21
  20:30 - 22:00
  Schouwburg Corso - Dansstudio
 • ma 25 oktober '21
  20:30 - 22:00
  Schouwburg Corso - Dansstudio
 • ma 15 november '21
  20:30 - 22:00
  Schouwburg Corso - Dansstudio
 • ma 22 november '21
  20:30 - 22:00
  Schouwburg Corso - Dansstudio
 • ma 29 november '21
  20:30 - 22:00
  Schouwburg Corso - Dansstudio
 • ma 6 december '21
  20:30 - 22:00
  Schouwburg Corso - Dansstudio
 • ma 13 december '21
  20:30 - 22:00
  Schouwburg Corso - Dansstudio
 • ma 20 december '21
  20:30 - 22:00
  Schouwburg Corso - Dansstudio

Locatie(s)

 • Schouwburg Corso Driekoningenstraat 126
  2000 Antwerpen Toon op kaart

  Schouwburg Corso is de nieuwe naam van CC Berchem (op hetzelfde adres). Houd er rekening mee dat een cursus in dit gebouw soms van lokaal wisselt. De docent brengt je daarvan altijd ter hoogte!

  Kom je met openbaar vervoer?

  Van station Antwerpen-Berchem doe je er te voet 10 minuten over. Je kan ook de bus nemen (lijn 21 of 32 tot halte "De Villegastraat") of de tram (lijn 7 of 15 tot halte 'Berchem Driekoningenstraat' of lijn 9 of 11 tot halte 'Berchem Station').

  Kom je met de auto?

  Vertrek dan zeker op tijd, je moet in deze buurt meestal even zoeken naar een parkeerplek.

Prijs

 • Plustarief
  € 108 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 98 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 78 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Patricia Van Cutsem

Patricia Van Cutsem is zangeres, natuurstem zangcoach en klankheler. Met haar soloproject brengt…
Meer over Patricia Van Cutsem

Gelijkaardige cursussen