© Alda Snopek

LUX | Smartphonelab

Start za 27 november '21
13:00 - 17:00

6 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 199
Alle tarieven

Waar BLENDED Gent
Check www.wisper.be/blended
Blended Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Ontdek én ervaar hoe je smartphone plots een artistiek medium wordt! Tijdens deze cursus leer je de camera en apps op je telefoon als een set van fotografische en creatieve tools te gebruiken en ontdek je een totaal andere wereld doorheen het oog van je smartphonecamera.

Je verzamelt doorheen de weken visuele sporen van je omgeving - structuren, texturen, kleuren, vormen en bijzondere sferen - en bespeurt inspiratie overal waar je gaat en staat. Met deze verzameling ga je aan de slag.

Met eenvoudige (gratis) apps ga je die beelden combineren, vervormen en omzetten naar een compleet verrassend resultaat of bewerken tot eigenzinnige ontwerpen. Maar daar houdt het niet op! Het stilstaande bewerkte beeld breng je tot leven in subtiele foto-animaties, je vervormt in de tijd, als sluipende of wegglijdende fotopixels.

In deze cursus zal je niet leren welke foto's je meer volgers op Instagram opleveren. En je komt ook niet te weten welke filter je ogen het best doet uitkomen. Wél raak je steeds intenser geïnspireerd door de mogelijkheden van de nieuwe wereld die zich uitstrekt voor jouw smartphonecamera!

Zo werken we: we starten met een live sessie in het atelier te Gent en ontdekken samen de apps die we gaan gebruiken via korte verkennende opdrachten. De daaropvolgende bijeenkomsten gaan afwisselend live en online door. Je krijgt en geeft daarbij feedback en krijgt nieuwe uitdagingen. Tussen de sessies door verzamel je thuis en onderweg beeldmateriaal, experimenteer je verder en deel je de resultaten met de groep via een (besloten) online deelplatform.

Praktisch

Voor de sessies in het atelier neem je mee: je eigen (opgeladen) smartphone met voldoende ruimte om een paar (gratis) apps te downloaden.

Voor de online sessies heb je nodig: een computer/laptop/tablet met internetverbinding en werkende microfoon en camera én je smartphone.

Voorkennis

Niveau X: je hebt geen specifieke fotografische voorkennis nodig. Je kan zelfstandig apps downloaden en beelden inladen. Je bent vertrouwd met online platforms zoals Zoom, Google Drive ...

Sessies

 • za 27 november '21
  13:00 - 17:00
  BLENDED Gent - check www.wisper.be/blended
 • za 11 december '21
  13:00 - 17:00
  Online - at home / bij jou thuis
 • za 8 januari '22
  13:00 - 17:00
  Online - at home / bij jou thuis
 • za 29 januari '22
  13:00 - 17:00
  Online - at home / bij jou thuis
 • za 26 februari '22
  13:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier
 • za 12 maart '22
  13:00 - 17:00
  Online - at home / bij jou thuis

Locatie(s)

 • BLENDED Gent Check www.wisper.be/blended
  Blended Gent Toon op kaart

  De sessies van blended cursussen kunnen verschillende online en offline werkvormen aannemen. Die worden pas kort vooraf vastgelegd. Enkele dagen voor de start krijg je een mail met praktische info over hoe/waar de eerste sessie doorgaat. Als er live sessies zijn, dan vinden die plaats in Gent (precieze adres volgt later).

 • Online At home / Bij jou thuis Toon op kaart

  Deze cursus volg je online, van bij jou thuis (of op een andere plek naar keuze met een internetverbinding).

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het kan nogal een doolhof lijken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

 • Plustarief
  € 219 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 199 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 159 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Alda Snopek

Alda studeerde Film en Audiovisuele Kunsten aan het KASK. Binnen dat medium onderzoekt en…
Meer over Alda Snopek