© WISPER

LUX | Portret voor beginners

Start za 22 oktober '22
10:00 - 17:00

5 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 264
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Een fotoportret is iets magisch tussen twee mensen. Je zet je camera tussen jullie beiden in en gaat op zoek naar een beeld van die ander. Een dierbare of iemand die je helemaal niet kent. In een korte flits of tijdens een lange interactie. Je maakt zo menselijke herinneringen en verhalen.

Dit is een reeks voor beginners met focus op portret. Al doende ontdek je gaandeweg en op een speelse manier de technische mogelijkheden van je camera, zoals lichtmeting, sluitertijd, diafragma ...

Maar portretten maken, dat is meer dan een techniek. Je leert kijken naar mensen als een fotograaf: je ziet de lichtinval op een gezicht, de schaduw van een lichaam, een moment van emotie, een handbeweging die past in de kadrage. Je gaat in dialoog met de geportretteerde, tast af wat die persoon voor jou uitstraalt, krijgt een idee van je eigen beeldtaal. Met voorbeelden van andere fotografen verkennen we wat er op kunstzinnig vlak allemaal kan met een portret - het portret wordt een artistiek beeldverhaal.

We fotograferen elkaar, maar trekken ook de straat op en fotograferen wat (of wie) we tegenkomen of ontmoeten. Tussen de sessies in krijg je opdrachten waar elke keer verder op wordt gewerkt.

Praktisch

Je werkt met je eigen spiegelreflex- of systeemcamera (vergeet je lader en kabels niet!) met de optie om in RAW-formaat te werken. Importeren, selecteren en beeldbewerken gebeurt met de app Lightroom.

Breng ook je eigen laptop mee om op te werken. Heb je die niet, geef dan bij inschrijving een seintje aan liesbet@wisper.be en wij reserveren een MacBook voor jou om te gebruiken tijdens de cursus.

Voorkennis

Niveau 1: voor beginners. In deze cursus leer je je fotografische blik kennen en ontdek je de mogelijkheden van digitale fotografie aan de hand van de drie-eenheid: ISO, sluitertijd en diafragma.

Sessies

 • za 22 oktober '22
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier
 • za 29 oktober '22
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier
 • za 10 december '22
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier
 • za 21 januari '23
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier
 • za 18 februari '23
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het kan nogal een doolhof lijken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

 • Plustarief
  € 290 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 264 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 211 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Arian Christiaens

Arian Christiaens studeerde fotografie aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent. Ze is freelance…
Meer over Arian Christiaens