© Kal Visuals

LUX | Muziek: recording en performance (module 3)

Start za 6 mei '23
11:00 - 17:00

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 116
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

De Braziliaanse Kunstenaar Romero Britto zei ooit: "Art is too important not to share."

Heb je een uitgewerkte song of track liggen en ben je geïnteresseerd in het afwerkingsproces? Wil je je (demo-)recording skills bijschaven? Korte metten maken met je podiumvrees of gewoon samen een heerlijke show in elkaar boksen?

Drie zaterdagen lang stomen we onze creaties klaar voor de buitenwereld: in de vorm van een opname en/of performance. De keuze is aan jou! Natuurlijk ben je niet verplicht om je resultaat ook ergens te delen, dus ook als je gewoon wil komen leren en experimenteren ben je bijzonder welkom.

We gaan dieper in op de verfijnde technische aspecten van recording. Hoe neem ik mijn instrumenten het best op, hoe werk ik het beste met het materiaal dat ik heb? We botsen op de rauwe technische vaardigheden: werken in een DAW, Mic Placement, Room Acoustics, Gain Staging, Editing/Comping en Mix Effecten. We experimenteren met verschillende strategieën en leren muzikale keuzes maken in het opname-proces.

Maar ook in performance schuilen technische aspecten! We praten dan ook over de performance mindset, het creëren van je setlist, show of structuur, over podiumprésence en attitude. Heb je plankenkoorts? Na deze cursus niet meer!

+++

De volledige LUX | Muziek opleiding bestaat uit 3 modules, waarvan dit de derde is. In de eerste module kom je tot een idee/creatie vanuit inspiratiebronnen en muzikaal experiment. In de tweede module ga je met jouw creatie verder aan de slag, verfijnen op vlak van arrangement en samenspel. We raden jou aan om de 3 modules te volgen, maar apart inschrijven kan.

Via deze pagina schrijf je in voor de derde module van de opleiding. Wil je voor de volledige opleiding inschrijven? Klik dan hier.

Praktisch

WISPER stelt een kleine live PA, een piano, een eenvoudige drum en percussiemateriaal ter beschikking. Ook zang en opnamemicrofoons en een computer met Ableton.
Bij vragen en/of twijfel: mail yannick@wisper.be

Voorkennis

Niveau 2: voor deelnemers met basiservaring.

Sessies

 • za 6 mei '23
  11:00 - 17:00
  WISPER Gent - Muziekstudio
 • za 20 mei '23
  11:00 - 17:00
  WISPER Gent - Muziekstudio
 • za 27 mei '23
  11:00 - 17:00
  WISPER Gent - Muziekstudio

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het kan nogal een doolhof lijken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

 • Plustarief
  € 128 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 116 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 93 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Yannick Van Loo

Yannick is een gedreven muzikant en muziekdocent. Hij bracht twee platen uit met zijn band Les Mecs…
Meer over Yannick Van Loo

Reindert Spanhove

Reindert is onze vaste muziekman in Leuven, kunstenaar, producer en multi-instrumentalist. Hij…
Meer over Reindert Spanhove