© Kal Visuals

LUX | Muziek: arrangement en samenspel (module 2)

Start za 4 maart '23
11:00 - 17:00

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 116
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Je hebt een muzikaal idee voor een song, muziekstuk of soundscape. En nu? Ben je geïnteresseerd in het verder afwerken van deze creatie? Of wil je deze creatie graag eens samen in groep uitproberen en er eventueel zo verder aan werken? Of gewoon als muzikant samenwerken met ideeën van anderen?

Drie zaterdagen lang focussen we op twee aspecten van een muzikale creatie: samenspel en arrangement. We doen dit in groep: elke deelnemer krijgt zo de kans om muzikale ideeën uit te wisselen.

Tijdens het arrangeren onderzoeken we alle elementen van jouw muziekstuk. Ook intro’s en outro’s nemen we nauwkeurig onder de loupe. We onderzoeken samen welk instrumentarium het beste past bij welk stuk. Dat kunnen zachte bongo’s en een klassieke gitaar zijn, maar evengoed een drumcomputer en een vettige synthesizer. We werken samen aan meerstemmigheid en experimenteren tot we voelen wanneer het te veel is. Want less is more!

Door goed te luisteren tijdens samenspel ontdekken we de rol van de verschillende instrumenten. We werken samen aan dynamiek, timing en tempo. Al samenspelend ontdekken we dan weer wat er goed werkt in een arrangement. Zo leren we uiteindelijk hoe we uit samenspel en improvisatie sterke ideeën halen voor ons arrangement.

Yannick en Reindert gaan samen met jou aan de slag om jouw muziek klaar te stomen voor een eventuele volgende stap: recording & performance.

+++

De volledige LUX | Muziek opleiding bestaat uit 3 modules, waarvan dit de tweede is. In de eerste module kom je tot een idee/creatie vanuit inspiratiebronnen en muzikaal experiment. In module 3 maken we ons klaar voor een concert en/of een opname! We raden jou aan om de 3 modules te volgen, maar inschrijven voor één of twee losse modules kan dus ook!

Via deze pagina schrijf je in voor de tweede module van de opleiding. Wil je voor de volledige opleiding inschrijven? Klik dan hier.

Praktisch

WISPER stelt een kleine live PA, een piano, een eenvoudige drum en percussiemateriaal ter beschikking.
Bij vragen en/of twijfel: mail yannick@wisper.be

Voorkennis

Niveau 2: voor deelnemers met basiservaring.

Sessies

 • za 4 maart '23
  11:00 - 17:00
  WISPER Gent - Muziekstudio
 • za 18 maart '23
  11:00 - 17:00
  WISPER Gent - Muziekstudio
 • za 25 maart '23
  11:00 - 17:00
  WISPER Gent - Muziekstudio

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het kan nogal een doolhof lijken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

 • Plustarief
  € 128 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 116 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 93 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Yannick Van Loo

Yannick is een gedreven muzikant en muziekdocent. Hij bracht twee platen uit met zijn band Les Mecs…
Meer over Yannick Van Loo

Reindert Spanhove

Reindert is onze vaste muziekman in Leuven, kunstenaar, producer en multi-instrumentalist. Hij…
Meer over Reindert Spanhove