© Kathleen Wittevrongel

LUX | Fotografie: on the road

Start za 16 oktober '21
10:00 - 17:00

6 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 298
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Ons kleine België is een mengelmoes van culturen en landschappen. Plekken en gelegenheden zat om fotografische invalshoeken aan te verbinden! Samen met de andere deelnemers doorkruis je tijdens deze cursus steden en landschappen, steek je grenzen over, portretteer je passanten en leg je bijzondere momenten vast.

We vertrekken samen, verspreiden ons met de specifieke blik van die dag en komen opnieuw vol fotografische ervaring samen. Doorheen het traject ontdek je je eigen interesses en fascinaties - je scant de omgeving en vindt geleidelijk aan jouw focus. Jeroen leert je de camera hanteren naargelang de omstandigheden en jouw nieuwsgierigheid.

Zo werken we: we trekken door Gent, Antwerpen en Brussel en we treinen naar landschappelijke gebieden buiten de stad. Ook een museumbezoek in FOMU staat op de agenda. We spreken telkens af op een startpunt (atelier op Dok Noord, het Noordpoort atelier in Antwerpen, een treinhalte, een openbare plaats in Brussel). Er wordt ook tijd voorzien om de beelden te bundelen en erover in gesprek te gaan.

Wil je dolgraag mee maar twijfel je over je basiskennis fotografie? Volg dan het weekend Fotografie voor beginners in september als voorbereiding op deze cursus.

Praktisch

De eerste sessie gaat door te Gent op Dok Noord.
De verdere sessies spreken we op andere locaties (waarvan nog één sessie te Gent Dok Noord), waaronder – onder voorbehoud - het Zwin, Aalst, Antwerpen, Brussel)
Een foto-expo zit ook in het programma!
Tickets voor expo worden betaald door WISPER, het vervoer naar de locaties wordt telkens afgesproken met de deelnemers. Kosten van vervoer zijn voor eigen rekening.

Breng mee: je eigen spiegelreflex- of systeemcamera en je eigen laptop voor de momenten in het atelier. Heb je zelf geen laptop? Vermeld dat als opmerking bij je inschrijving en WISPER stelt er eentje voor jou ter beschikking tijdens de sessies.

Voorkennis

Niveau 2: je kent de basis van fotografie (ISO, sluitertijd en diafragma) en kan zelfstandig beelden inladen op een laptop. Kennis van Lightroom kan nuttig zijn maar is niet noodzakelijk.

Sessies

 • za 16 oktober '21
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier
 • za 20 november '21
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier
 • za 18 december '21
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier
 • za 22 januari '22
  10:00 - 17:00
  Noordpoort - Beeldatelier
 • za 19 februari '22
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier
 • za 19 maart '22
  10:00 - 17:00
  WISPER Gent - Beeldatelier

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het kan nogal een doolhof lijken wanneer je hier voor het eerst komt!

 • Noordpoort Dambruggestraat 336
  2060 Antwerpen Toon op kaart

  Op www.wisper.be/noordpoort vind je alle info rond bereikbaarheid en voorzieningen van deze plek.

Prijs

 • Plustarief
  € 328 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 298 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 238 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Jeroen Brejou

Jeroen werkt regelmatig voor socio-culturele organisaties. In zijn persoonlijk documentairewerk…
Meer over Jeroen Brejou