© Ronny Vanpachtebeke

Kijken, werken en verwerken op Het TheaterFestival 2022

Start vr 9 september '22
19:30 - 22:30

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 179
Alle tarieven

Waar Theaterfestival
Gent
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Aan het begin van het schooljaar toont Het TheaterFestival naar prachtige traditie de meest belangwekkende theatergebeurtenissen van het voorbije seizoen. Wij slaan er drie dagen kamp op met een cursus voor iedereen die het festival nét iets intensiever wil beleven dan als passieve toeschouwer. Want waarom ophouden nadat het doek valt? Dan wordt het pas echt interessant!

Tijdens deze cursus wonen we drie voorstellingen op het festival bij: any attempt will end in crushed bodies and shattered bones (Jan Martens), Songs for no one (Nastaran Razawi Khorasani) en The Sheep Song (FC Bergman). Daarna gaan we telkens in gesprek met één van de makers of de spelers ervan. We vragen hen de kleren van het lijf. Hoe was het om deze voorstelling te maken of te spelen? Waar heb je je inspiratie gehaald? Hoe verliep het repetitieproces? Tegen welke grenzen heb je gebotst tijdens het realiseren van het stuk?

Overdag wordt er actief en reflectief gewerkt rond wat we de avond ervoor gezien en gehoord hebben. We nemen de speel- en maakstijl van de voorstelling onder de loep en leggen de lagen bloot die tonen hoe zo’n opvoering precies in elkaar zit en tot stand kwam. Dat wordt ons vertrekpunt om zelf mee te gaan spelen en experimenteren.

We gaan het stuk dat we zagen niet hérmaken, maar wel de principes en de technieken ervan toepassen in speelse opdrachten of denkoefeningen. En we kijken wat het als maker of speler met ons doet om op een soortgelijke manier te acteren of realiseren. 's Avonds eten we samen in het festivalcentrum.

Een eye-opener voor iedereen die dacht dat theater begint en ophoudt bij het openen en sluiten van het doek!

Praktisch

Je avondmaaltijd op zaterdag en zondag zit in de cursusprijs inbegrepen - breng je eigen lunchpakket mee voor 's middags (of koop iets ter plaatse). Dichter bij de start van de cursus krijg je nog een mail van Joke met meer praktische info over het verloop van de drie dagen.

Voorkennis

Niveau X: aan deze cursus kan iedereen die houdt van theater deelnemen. Of je nu regisseur bent, acteur, of gretig theaterkijker: welkom!

Sessies

 • vr 9 september '22
  19:30 - 22:30
  Theaterfestival - Wordt later bekend gemaakt
 • za 10 september '22
  11:00 - 22:30
  Theaterfestival - Wordt later bekend gemaakt
 • zo 11 september '22
  13:00 - 22:30
  Theaterfestival - Wordt later bekend gemaakt

Locatie(s)

Prijs

 • Plustarief
  € 187 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 179 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 163 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Joke Cant

Joke studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht en is verantwoordelijk voor de theatercursussen…
Meer over Joke Cant