© Jade Sips

Improvisatietheater voor gevorderden: weekend

Start za 3 december '22
10:00 - 17:00

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 93
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Improvisatietheater wordt vaak gelinkt aan comedy, maar je kan evengoed emotionele en diepgaande scènes improviseren!

Als kijkers willen we maar al te graag meegenomen worden in de emotionele leefwereld van een personage dat we leuk vinden en begrijpen. Maar te veel emotioneel gedoe en het publiek haakt ook weer af. Bij langere geïmproviseerde verhalen (soms longform genoemd) is het dus de uitdaging om voldoende afwisseling te vinden. Grappige scènes, verhalende scènes, duidelijke scènes met informatie over het platform, en ook waardevolle emotionele scènes die een personage veranderen.

Deze weekendworkshop onderzoekt op welke andere manieren je variatie en diepgang in impro kan brengen. We kijken naar verhaalstructuren en spelen met de mogelijkheden van een protagonist. Verwacht je aan evenveel zinloos grappige momentjes als ernstige, want het één kan niet bestaan zonder het andere!

We onderzoeken hoe emotie werkt: wanneer kan het, wanneer niet, hoe installeer je het? Je maakt ook kennis met verschillende manieren om een scène te starten.

Op zaterdagavond is er een optreden van Prism in Leuven. Dit improvisatietheatertrio reist de wereld rond met hun voorstelling "The Right Choice" waarmee ze het publiek willen raken, hetzij door humor, hetzij door drama. Niet toevallig ook de insteek van deze workshop! Als deelnemer mag je er gratis heen: meer info krijg je tijdens de cursus.

Voorkennis

Niveau 2-3: voor spelers met basiservaring en gevorderden die zin hebben om te experimenteren op een podium.

Sessies

 • za 3 december '22
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival
 • zo 4 december '22
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

  Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

Begeleiding

Charlotte De Metsenaere

Charlotte De Metsenaere is geen onbekend gezicht in de improvisatietheaterwereld. In Vlaanderen…
Meer over Charlotte De Metsenaere