© Rudy Carlier

Illustreren: een speelse start

Start za 23 oktober '21
10:00 - 16:30

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 79
Alle tarieven

Waar WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Illustreren, hoe begin je daaraan? Een vast startpunt is er niet: illustreren is proberen, friemelen, krabbelen, (her)schikken, combineren, zien en invullen. Toeval en verrassing spelen een belangrijke rol, zowel in de combinatie van materialen en technieken als in de vormen en lijnen.

Om te beginnen met illustreren, hoef je alleen maar de sprong te wagen naar dit spannende proces van trail and error met materialen en technieken, maar ook met gevonden restmateriaal. Je leeft je uit - zonder eindbeeld in je hoofd, je staat open voor waar het proces je brengt.

De wisselwerking tussen objecten, snippers, vormen en kleuren zijn niet doordacht maar leiden je wel naar 'gelukte' combinaties. Plots zie je een personage, een beweging. Daarop borduur je verder en gaandeweg zet je bepaalde technieken gerichter in. Je accentueert, schaaft bij, haalt weg. Je creëert een sfeer met kleur en textuur. Je laat het misschien even rusten om verdere inspiratie te halen uit het werk van andere illustratoren.

Vanuit dat zoekend ontdekken en selecteren kom je tot eigen illustraties - mét of zonder woord. En na deze twee zaterdagen heb je handvaten om verder zoekend en spelend met materialen tot een verhalend beeld te komen!

Praktisch

Al het materiaal is aanwezig, maar breng wel je eigen werkhemd of schort mee om je kleren te beschermen. Je kan je lunch meebrengen voor 's middags, of iets kopen in één van de zaken op Dok Noord.

Voorkennis

Niveau 1: voor beginners die (nog) niet kunnen of durven tekenen.

Sessies

 • za 23 oktober '21
  10:00 - 16:30
  WISPER Gent - Beeldatelier
 • za 30 oktober '21
  10:00 - 16:30
  WISPER Gent - Beeldatelier

Locatie(s)

 • WISPER Gent Dok Noord 4D 001
  9000 Gent Toon op kaart

  WISPER Gent ligt op de Dok Noord site. Lees zeker vooraf de info op onze Dok Noord pagina want het kan nogal een doolhof lijken wanneer je hier voor het eerst komt!

Prijs

Begeleiding

Lies Van Weverberg

Lies studeerde Mixed Media en driedimensionele vormgeving aan het KASK en illustratie en grafische…
Meer over Lies Van Weverberg

Gelijkaardige cursussen