© Kim Lambeets

Het schrijverswalhalla: tijd, feedback en inspiratie

Start maandag 19 juli 2021
15:00 - 22:00

5 sessies

Prijs

Camping - Standaardtarief: 449 euro
Alle tarieven

Waar Kasteelhoeve Wange
Eliksemstraat 26
3400 Wange

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Je bent met een eigen schrijfproject bezig, maar vindt nooit de tijd om er ongestoord aan te werken, laat staan om je vragen en gedachten uit te wisselen onder bondgenoten. Van ons krijg je die nu wel, vijf dagen lang!

Elke ochtend warmen we ons samen op met een kleine schrijfoefening. Daarna mag je je een hele voormiddag lang op je eigen schrijfsels storten. Na de lunch en de siësta verdelen we ons in kleine groepjes en lees je elkaars teksten. ’s Avonds steken we de koppen weer bij elkaar en wisselen we feedback en ideeën uit.

We schaven bij tot die ene zin er helemaal goed op staat. We houden een pittige brainstorm over elkaars personages en plot of discussiëren over de nuance van een woord. Je kijkt hoe een collega-schrijver een bepaalde passage onder woorden brengt en merkt hoe dat je blik verruimt. Vol inspiratie kan je de volgende ochtend weer ongestoord schrijven. Welkom in ons schrijverswalhalla!

De cursusmomenten zelf beslaan ongeveer 6 uur van de dag. De sessies zijn verdeeld over voormiddag, namiddag en avond en worden afgewisseld met vrije momenten waarop je vakantie houdt naar believen: met een luilekkere siësta, een boek onder een boom, een fikse wandeltocht, een uitstap in de omgeving ...

Praktisch

Schrijven doe je op je laptop of op papier. Het is handig als je een laptop meeneemt om je tekst door te sturen naar elkaar. Geen laptop? Dan kan je je tekst aan elkaar voorlezen.

Alle maaltijden en overnachtingen zijn in de cursusprijs inbegrepen. Je reis van en naar de kasteelhoeve organiseer je zelf.

Voorkennis

Niveau 2: je volgde al enkele schrijfcursussen en hebt een eigen schrijfproject waaraan je kan werken.

Sessies

 • maandag 19 juli 2021
  15:00 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal
 • dinsdag 20 juli 2021
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal
 • woensdag 21 juli 2021
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal
 • donderdag 22 juli 2021
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal
 • vrijdag 23 juli 2021
  9:30 - 14:00
  Kasteelhoeve Wange - Zuiderzaal

Locatie(s)

Prijs

Begeleiding

Joke Depuydt

Joke is onze stafmedewerker literatuur en bokst elk seizoen een nieuw literair cursusaanbod in…
Meer over Joke Depuydt

Gerelateerde activiteiten