© Rudy Carlier

Fotoportretten voor beginners

Start zo 2 april '23
13:00 - 17:00

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 113
Alle tarieven

Waar Noordpoort
Dambruggestraat 336
2060 Antwerpen

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Voor deze cursus laten we ons inspireren door de expo Alles van waarde in het MAS, waar portretten met objecten getoond worden. Alles draait rond de vraag: hoe ga je aan de slag om zelf een geslaagd én gelaagd portret - met of zonder object - te maken?

We oefenen op het gebruik van enkele technieken, zoals ISO, diafragma en sluitertijd. Daarnaast bekijken we aan de hand van actieve oefeningen de kadrering, lichtinval, houding... Alle factoren die een portret maken of kraken.

We experimenteren in het atelier, maar trekken ook samen de straat op, zoekend naar verhalen die we omzetten in portretten. Ga je daarbij voor een korte interactie met een nieuw persoon? Of juist liever iemand portretteren die je al langer kent? Dat kies je helemaal zelf.

Tussen de sessies in werk je verder met korte opdrachten om tot een persoonlijk eindresultaat te komen met behulp van opbouwende feedback.

Ideaal voor beginners die direct actief aan de slag willen met het fotoportret en zo de basisbeginselen van de fotografie (verder) onder de knie krijgen. Eerder op zoek naar een algemene introductie? Dan is de Crash course fotografie zeker geschikt.

Praktisch

Neem je eigen systeemcamera of spiegelreflexcamera mee - vergeet ook je lader en usb-kabeltje niet! Breng als je wilt en kunt je eigen laptop mee om de beelden in te laden. WISPER stelt enkele laptops beschikbaar voor wie geen heeft.

Voorkennis

Niveau 1: dit is een beginnerscursus voor deelnemers die de knopjes van hun camera (beter) willen leren kennen en willen weten hoe je sterke portretten kunt schieten.

Sessies

 • zo 2 april '23
  13:00 - 17:00
  Noordpoort - Beeldatelier
 • zo 16 april '23
  13:00 - 17:00
  Noordpoort - Beeldatelier
 • zo 30 april '23
  13:00 - 17:00
  Noordpoort - Beeldatelier

Locatie(s)

Prijs

 • Plustarief
  € 124 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 113 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 90 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Eva Donckers

Eva Donckers behaalde haar master fotografie aan LUCA School of Arts te Brussel. Ze werkt momenteel…
Meer over Eva Donckers