© Ilona Panych

Fotoportret in het donker

Start za 18 november '23
10:00 - 17:00

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 113
Alle tarieven

Waar Parcours (Dok Noord)
Dok Noord 4 / Hal E bus 101
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Voor deze cursus is er een wachtlijst. Klik hier voor gelijkaardige workshops!

Stel je voor: twee mensen in een ruimte. Eén van hen plaatst een camera tussen hen beiden. De sfeer verandert - er kan een beeld gemaakt worden. Welk moment vang je? Hoe maak je een integer beeld? Hoe capteer je zowel de sfeer of spanning van het moment, als een stuk van de persoonlijkheid van wie je voor je hebt?

En wat als dit alles zich in het donker afspeelt? Moeten ook de ogen in beeld of kan een fragment van een lichaam ook een portret vormen? Als fotografen merken we dat we dankzij het donker, het licht leren waarnemen . Dit resulteert in beelden van mensen met een specifieke intensiteit: sferische portretten.

Twee opeenvolgende zaterdagen duiken we het duister in. We creëren integere portretten en spelen met mogelijke scenario’s om dit nadien thuis toe te passen. Als thuisopdracht zoek je een persoon op die je intrigeert en die je in beeld kan brengen. Van intieme snapshot tot lange shoot met digitale gaatjescamera: welk toestel en welke benadering zijn het meest geschikt om jouw aanpak stapsgewijs toe te passen?

Praktisch

Breng mee: je spiegelreflexcamera (mét lader en usb-kabeltje), smartphone en vrijblijvend een derde camera, zoals een wegwerpcamera, polaroid of een webcam.

Breng liefst je eigen laptop mee om de beelden in te laden. WISPER kan een laptop ter beschikking stellen aan wie geen heeft. Laat het in dat geval vooraf weten aan jeroen@wisper.be

Voorkennis

Niveau 2 of meer: je kan vlot zelf de belichting en de andere parameters van je toestel instellen.

Sessies

 • za 18 november '23
  10:00 - 17:00
  Parcours (Dok Noord) - Zaal
 • za 25 november '23
  10:00 - 17:00
  Parcours (Dok Noord) - Zaal

Locatie(s)

 • Parcours (Dok Noord) Dok Noord 4 / Hal E bus 101
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

Begeleiding

Ilse Carbonez

Ilse Carbonez vertrekt, schrijft, kijkt en reist. Beeld en taal zijn daarbij twee van haar…
Meer over Ilse Carbonez