© Kathleen Wittevrongel

Fotografie voor beginners in Wange

Start ma 17 juli '23
15:00 - 22:00

5 sessies

Prijs

Tweepersoonskamer - Standaardtarief: € 598
Alle tarieven

Waar Kasteelhoeve Wange
Eliksemstraat 26
3400 Wange

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Tijdens deze week leer je bewust fotograferen met je eigen camera. Bovendien ontdek je jouw eigen interesses en fascinaties en hoe je die op een creatieve manier in beeld kunt brengen.

We starten met de basiskennis en -technieken: diafragma, sluitertijd en ISO-waarde. Eens je die kent, kun je spelen met scherpte-diepte, belichting en beweging. Al snel ben je niet langer afhankelijk van toevallige voltreffers, maar kies je zelf hoe je je onderwerp in beeld brengt.

Naast de techniek leer je ook kijken. Wat is een sterk beeld? Hoe komt dat? Je stelt veel vragen en zoekt samen met de groep naar antwoorden. Je wordt je bewust van compositie, kadrage, contrast, kleur en ritme.

Fotograferen is een beetje als een nieuwe taal leren: je leert het best al doende én door anderen bezig te zien. Op deze vijf dagen tonen we je dan ook verschillende benaderingen van fotograferen: van zorgvuldig geënsceneerde beelden tot snelle spontane shots, van portret tot natuurfotografie.

Je gaat op zoek naar wat jou ligt én onderzoekt wat net buiten je comfortzone ligt. Zo leer je gaandeweg de taal en techniek van de fotografie toe te passen. Je fotografeert alleen én in groep. Samenwerken en samen bespreken is een belangrijk element in deze cursus.

Elke dag is er cursus in de voormiddag en in de vooravond. Soms zit er ook een latere sessie bij, of fotograferen we juist bij het ochtendgloren. Op het domein van de Kasteelhoeve is er volop te genieten van licht, zon, natuur en lucht. In de vrije momenten kan je erop uit trekken (met of zonder camera) voor een wandeling, fietstocht, uitstap in de buurt ...

Praktisch

Je werkt met je eigen semi-professionele camera of hybride toestel. Heb je een eigen laptop? Breng deze mee als je je beelden zelfstandig wilt inladen.

Alle maaltijden en overnachtingen zijn in je cursusprijs inbegrepen. Koos je voor campingtarief, dan breng je je eigen kampeergerief (tent, matje/matras, slaapzak) mee. Op de kamers zijn beddengoed, handdoeken, zeep en shampoo aanwezig. Enkele weken voor vertrek krijg je van ons nog een mail met meer info over wat je moet meenemen.

Eet je vegetarisch, veganistisch, lactosevrij, glutenvrij? Laat het ons goed op voorhand weten (als opmerking bij je inschrijving en via mail naar vita@wisper.be) We bekijken met de keuken wat haalbaar is, maar voor erg specifieke diëten vragen we je wellicht om zelf een ‘basispakket’ te voorzien.

Afspreken om te carpoolen met andere deelnemers kan via www.wisper.be/nl/carpoolforum

+++

Opgelet: nadat je hebt ingeschreven voor een vakantiecursus, bekijken wij eerst of de door jou gekozen overnachting (kamertype of camping) nog mogelijk is op de vakantielocatie. Is dat het geval, dan krijg je een definitieve bevestiging van ons. Is je gekozen overnachting niet meer beschikbaar, dan laten we je uiteraard ook iets weten.

Voorkennis

Niveau 1: dit is een reeks voor beginnende fotografen, je hebt geen voorkennis nodig om mee te doen!

Sessies

 • ma 17 juli '23
  15:00 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Weide + Akkerzaal
 • di 18 juli '23
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Weide + Akkerzaal
 • wo 19 juli '23
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Weide + Akkerzaal
 • do 20 juli '23
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Weide + Akkerzaal
 • vr 21 juli '23
  9:30 - 14:00
  Kasteelhoeve Wange - Weide + Akkerzaal

Locatie(s)

Prijs

 • Tweepersoonskamer - Plustarief
  € 623 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Tweepersoonskamer - Standaardtarief
  € 598 Dekt de kosten van je cursus
 • Tweepersoonskamer - Reductietarief
  € 548 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Camping - Plustarief
  € 519 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Camping - Standaardtarief
  € 498 Dekt de kosten van je cursus
 • Camping - Reductietarief
  € 455 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Ilse Carbonez

Ilse Carbonez vertrekt, schrijft, kijkt en reist. Beeld en taal zijn daarbij twee van haar…
Meer over Ilse Carbonez