© Lien Bonne

Fotografie on the road: één met het landschap

Start vr 22 maart '24
10:00 - 17:00

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 168
Alle tarieven

Waar Station Munkzwalm
Zuidlaan 1
9630 Zwalm

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Als een echte jager-verzamelaar schieten we in deze cursus plaatjes van het landschap, dat we traag en al fietsend ontdekken.

De zoeker helpt ons zoeken naar het kader dat wij rond het landschap trekken. We nemen het waar. ‘Het’, dat kan het licht zijn, kan textuur zijn, kan een bijzondere vorm zijn of een ogenblik van een haas in de verte. Je kiest zelf wanneer je afdrukt. Vind je een artefact dat jouw uitzicht typeert, dan kan ook dat ‘objet trouvé’ het onderwerp voor jouw lens worden.

We trekken er dus drie opeenvolgende vrijdagen samen opuit met de fiets.

Vrijdag 22 maart:

Samen trekken we al fietsend richting de prachtige Zwalmstreek. In de voormiddag stoppen we op vaste plaatsen voor enkele opwarmingsoefeningen, midden in de glooiingen van de velden. We picknicken samen en kiezen in de namiddag een specifieke plek die we volledig op onze eigen manier vastleggen. In de late namiddag komen we samen op een gezellige locatie in de buurt, om aan de hand van een projectie te kijken naar onze collage van gedetailleerde fragmenten, gedurfde en fotografische panorama’s en weergaven van ons landschap, waarmee wij ‘een’ geworden zijn.

Vrijdag 29 maart:

Een landschap toe-eigenen vraagt geduld en oefening. In de herhaling ontdekt men de kracht van de beelden. In een tweede dagreis naar de Kwaremont, in de voetstappen van Awoiska van der Molen, wanen we ons op en rond een ‘Living Mountain’. Deze ‘vierkante berg' vraagt om een kader. Aan de hand van de tools van de eerste daguitstap, leggen we samen op een unieke manier deze berg vast op de gevoelige plaat. ’s Avonds verzamelen we in een gezellig kroegje om er de resultaten van de voorbije dag te bewonderen.

Vrijdag 5 april:

Als kers op de taart maken we tijdens de derde en laatste dag een fietstocht door het Zoniënwoud. Elke deelnemer krijgt een enveloppe mee met unieke uitdagingen binnen hun traject.

Praktisch

Zorg voor je eigen digitaal reflex- of systeem camera mét lader en usb-kabeltje. Een fotostatief kan handig zijn.

Breng indien mogelijk je eigen laptop mee om de beelden in te laden. WISPER kan een laptop ter beschikking stellen voor wie geen heeft. Laat het in dat geval weten aan jeroen@wisper.be

Je komt elke vrijdag om 10u met je eigen fiets naar het afspraakpunt, vanwaaruit we samen vertrekken:

- 22 maart: station Munkzwalm
- 29 maart: station Ronse
- 5 april: Zoniënwoud (toegangspoort aan het Rood Klooster)

Voorkennis

Niveau 2-3 : voor fotografen met een eigen spiegelreflexcamera of systeemcamera die de werking van de camera (iso – sluitertijd – diafragma ) onder de knie hebben.

Sessies

 • vr 22 maart '24
  10:00 - 17:00
  Station Munkzwalm - treinstation
 • vr 29 maart '24
  10:00 - 17:00
  Station Ronse - treinstation
 • vr 5 april '24
  10:00 - 17:00
  Rood Klooster - toegangspoort

Locatie(s)

Prijs

 • Plustarief
  € 185 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 168 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 134 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Ilse Carbonez

Ilse Carbonez vertrekt, schrijft, kijkt en reist. Beeld en taal zijn daarbij twee van haar…
Meer over Ilse Carbonez