© Geert Vanderslagmolen

Fotografie: let's get personal

Start za 25 maart '23
10:00 - 16:00

4 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 226
Alle tarieven

Waar Noordpoort
Dambruggestraat 336
2060 Antwerpen

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

We leggen momenten vast. Onze eigen momenten. Momenten van nu, maar ook momenten van toen. Of momenten die er nog niet zijn geweest. We houden een dagboek van foto's bij, in welke vorm dan ook. Een snapshot, een portret, een stilleven, een landschap, ... Zelfs een fotocollage van gevonden foto's kan jouw eigen verhaal vertellen.

Een beeld kan je bekijken als persoonlijk document. Een onderzoek naar het concept van tijd en herinnering. Dat is ook de rode draad doorheen het werk van fotografe en docente Dinaya Waeyaert én niet geheel toevallig het onderwerp van deze cursus.

"Als fotograaf laat ik de kijker binnen in mijn intieme wereld zonder er zelf deel van uit te maken. Je kunt mijn aanwezigheid zien in de rol van voyeur, beelden maken die momenten van verbinding met mijn onderwerp vertegenwoordigen." - democrazy.be

Tijdens deze cursus ga je enerzijds op zoek naar het verhaal dat jij wilt delen met de wereld en anderzijds naar hoe jij dat verhaal in beeld brengt.

Je krijgt tussendoor kleine opdrachtjes mee om je eigen onderzoek buiten de sessie verder te zetten. We putten inspiratie uit het werk van bekende en onbekende fotografen, maar ook zeker uit dat van onze medecursisten. Ook het maken van een klein boekje of zine staat op het programma.

Voor iedereen die graag meer wil leren over de juiste beeldinvulling, over sfeer en persoonlijkheid, en hoe je eigen stem te creëren doorheen je werk.

Dit is geen technische cursus: de focus ligt op het onderwerp en welke vormelijke en inhoudelijke keuzes je maakt bij het vastleggen ervan. Eerder op zoek naar een algemene introductie met technische insteek? Dan is de Crash course fotografie zeker geschikt.

Praktisch

Je kan met elke soort camera meedoen: een systeem- of spiegelreflexcamera waarmee je manueel of automatisch fotografeert, de camera van je smartphone, een analoge camera (wegwerp, point and shoot ...)

Voorkennis

Niveau X: voor iedereen, voorkennis speelt geen rol en je kan met élk type camera meedoen!

Sessies

 • za 25 maart '23
  10:00 - 16:00
  Noordpoort - Beeldatelier
 • za 22 april '23
  10:00 - 16:00
  Noordpoort - Beeldatelier
 • za 6 mei '23
  10:00 - 16:00
  Noordpoort - Beeldatelier
 • za 3 juni '23
  10:00 - 16:00
  Noordpoort - Beeldatelier

Locatie(s)

Prijs

 • Plustarief
  € 249 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 226 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 181 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Dinaya Waeyaert

Dinaya is actief als visueel kunstenaar met hoofdmedium fotografie. In 2019 gaf ze haar eerste boek…
Meer over Dinaya Waeyaert