© Rudy Carlier

Fotograferen in dialoog

Start ma 18 juli '22
15:00 - 22:00

5 sessies

Prijs

Tweepersoonskamer - Standaardtarief: € 538
Alle tarieven

Waar Kasteelhoeve Wange
Eliksemstraat 26
3400 Wange

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Deze vijfdaagse staat in het teken van dialoog met de plek, de mensen en de onderwerpen in jouw omgeving. Je leert daarbij kijken als een fotograaf, documenterend en observerend vanuit verschillende perspectieven.

Jeroen stuurt je - soms in groepjes, soms solo - op tocht met een duidelijke focus. Soms is die visueel (abstractie, ritme, textuur), soms documentair (menselijke expressie, anekdotes, toevallige verhalen). Na die omzwervingen kom je weer samen met de rest van de groep om elkaars benaderingen van de opdracht te bekijken en erover uit te wisselen.

Doorheen de opdrachten versterk je jouw techniek én komt jouw persoonlijke beeldtaal scherper naar voren doorheen de inhoudelijke en persoonlijke keuzes die je maakt bij het fotograferen.

Elke dag is er cursus in de voormiddag en in de vooravond. Misschien zit er ook een latere of extra vroege sessie bij. Op het domein van de Kasteelhoeve waar we verblijven, is er volop licht, zon, natuur, lucht. In de vrije momenten kan je erop uit trekken (met of zonder camera) voor een wandeltocht, een potje boomklimmen, een bezoek aan oude mijngrotten ...

Vind je dit een aanlokkelijke cursus maar heb je nog geen basiskennis als fotograaf? Kies uit één van onze beginnersreeksen in het voorjaar (inschrijven vanaf 23/12): die zijn de perfecte voorbereiding op deze fotovakantie!

Praktisch

Je werkt met je eigen systeemcamera of spiegelreflex camera. Heb je een eigen laptop? Breng deze mee als je je beelden zelfstandig wilt inladen.

Alle maaltijden en overnachtingen zijn in je cursusprijs inbegrepen. Koos je voor campingtarief, dan breng je je eigen kampeergerief (tent, matje/matras, slaapzak) mee. Enkele weken voor vertrek krijg je van ons nog een mail met meer info over wat je moet meenemen.

Eet je vegetarisch, veganistisch, lactosevrij, glutenvrij? Laat het ons goed op voorhand weten (als opmerking bij je inschrijving en via mail naar vita@wisper.be) We bekijken met de keuken wat haalbaar is, maar voor erg specifieke diëten vragen we je wellicht om zelf een ‘basispakket’ te voorzien.

Afspreken om te carpoolen met andere deelnemers kan via www.wisper.be/nl/carpoolforum

Voorkennis

Niveau 2: je volgde al een beginnerscursus en weet wat ISO, sluitertijd en diafragma betekent. Je hoeft nog niet manueel te kunnen fotograferen. Je kan je beelden zelfstandig inladen op een laptop.

Sessies

 • ma 18 juli '22
  15:00 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Hemelzaal
 • di 19 juli '22
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Hemelzaal
 • wo 20 juli '22
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Hemelzaal
 • do 21 juli '22
  9:30 - 22:00
  Kasteelhoeve Wange - Hemelzaal
 • vr 22 juli '22
  9:30 - 14:00
  Kasteelhoeve Wange - Hemelzaal

Locatie(s)

Prijs

 • Tweepersoonskamer - Plustarief
  € 560 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Tweepersoonskamer - Standaardtarief
  € 538 Dekt de kosten van je cursus
 • Camping - Plustarief
  € 512 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Tweepersoonskamer - Reductietarief
  € 494 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Camping - Standaardtarief
  € 489 Dekt de kosten van je cursus
 • Combitarief
  € 445 Prijs zonder overnachting!
 • Camping - Reductietarief
  € 443 Voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Jeroen Brejou

Jeroen werkt regelmatig voor socio-culturele organisaties. In zijn persoonlijk documentairewerk…
Meer over Jeroen Brejou