© Hannes Couvreur

Crash course portretfotografie

Start za 9 maart '24
10:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 56
Alle tarieven

Waar OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Mensen portretteren elkaar al zolang ze bestaan. Doorheen de kunstgeschiedenis duiken tal van mogelijke benaderingen op en ook binnen de hedendaagse fotografie zijn de mogelijkheden eindeloos.

Samen voeren we tijdens deze workshop een kort, maar grondig onderzoek naar portret. Op welke manieren kan je iemand in beeld brengen? Welke invloed hebben fotografische technieken op je beeld? Via experiment en concrete oefeningen tasten we verschillende mogelijkheden af.

Je wordt je bewust van onder meer de invloed van licht, kleur en compositie op je resultaat. Je leert dat techniek en inhoud hand in hand gaan. Dit is een beginnerscursus waarbij je door speelse oefeningen je camera beter leert kennen.

Praktisch

Zorg voor je eigen digitale reflex- of systeemcamera, mét lader en usb-kabeltje. Breng indien mogelijk je eigen laptop mee om de beelden in te laden. WISPER kan een laptop ter beschikking stellen voor wie geen heeft. Laat het in dat geval weten aan jeroen@wisper.be

Voorkennis

Niveau 1: dit is een cursus voor beginnende fotografen zonder ervaring.

Sessies

 • za 9 maart '24
  10:00 - 17:00
  OPEK - check bij aankomst / check upon arrival

Locatie(s)

 • OPEK Vaartkom 4
  3000 Leuven Toon op kaart

  Op www.opek.be vind je meer info over de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Bij de eerste sessie word je onthaald door iemand van WISPER die je vertelt waar in/rond het gebouw je precies moet zijn.

  Goed om weten als je hier een hele dag cursus volgt: voor de middagpauze kan je zelf een lunch meebrengen, ter plaatse iets bestellen in Café Entrepot of iets kopen in de Lidl om de hoek.

Prijs

Begeleiding

Hannes Couvreur

Hannes is fotograaf en beeldend kunstenaar. In zijn werk maakt hij levensverhalen en -vormen…
Meer over Hannes Couvreur