© Rudy Carlier

Contactimprovisatie: basis

Start ma 3 juli '23
19:00 - 21:00

3 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 49
Alle tarieven

Waar Danspunt
Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands/Engels

Contactimprovisatie (CI) vindt haar roots in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt onze bewegingsmogelijkheden in fysiek contact en gewichtsuitwisseling met 1 of meerdere partners. Anders dan bij andere partnerdansen, blijven we hier niet enkel verticaal, maar begeven we ons samen in alle ruimteniveaus, richtingen, upside down en all around.

Dat betekent: samen met een (of meerdere) danspartner(s), zonder vastgelegde passen, bewegen doorheen de ruimteniveaus, van boven naar beneden en terug naar boven, gewicht delend, een eigen verhaal in het nu creërend, waarbij initiëren en volgen zich vermengen en één luisterend geheel worden. Dat kan gaan van subtiel raken of luisteren naar - en volgen van - elkaars bewegingen, over leunen tegen je partner, rollen over elkaars rug, naar de grond en terug naar boven, tot je partner op je schouder liften. En dat allemaal zonder vaste vormen of passen!

Wat je je daarbij moet voorstellen? Bekijk deze filmpjes van Tiina Jääskö & Mileen Borgonjon, Sasha Dodo en Nancy Stark Smith en Karen Nelson, twee van de pioniers van CI.

Tijdens deze reeks nemen we de tijd om de basisprincipes van contactimpro onder de loop te nemen, onderzoekend en spelend. Je maakt (verder) kennis met enkele fundamenten die bij contactimprovisatie horen, zoals gewicht geven & dragen, steunen & ondersteunen, je lichaamsstructuur in beweging organiseren en daarbij actief luisteren, vlot doorheen de ruimteniveaus bewegen, helder communiceren.

Verder werken we aan het ontwikkelen van onze eigen bewegingsvocabulaire, ons creatieve vermogen, de opbouw van kracht en lichaamsbewustzijn. Het doel: met een beschikbaar en bewust lichaam de dans met een partner aangaan.

Praktisch

Draag kledij (zonder metalen/scherpe onderdelen) waarin je gemakkelijk kan bewegen. Breng een paar zachte knielappen mee en een flesje water voor tussendoor. We dansen op blote voeten.

Voorkennis

Niveau 1: dit is je eerste kennismaking met CI of je wilt de basis terug/verder onder de knie krijgen. De basiscursussen in het dansaanbod kunnen (liefst) meerdere keren gevolgd worden.

Sessies

 • ma 3 juli '23
  19:00 - 21:00
  Danspunt - Studio 1
 • di 4 juli '23
  19:00 - 21:00
  Danspunt - Studio 1
 • wo 5 juli '23
  19:00 - 21:00
  Danspunt - Studio 1

Locatie(s)

 • Danspunt Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
  9000 GENT Toon op kaart

  WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Prijs

 • Plustarief
  € 54 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 49 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 39 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 10 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Mileen Borgonjon

Mileen programmeert onze danscursussen in Gent en Antwerpen. Ze voltooide de dansopleiding in…
Meer over Mileen Borgonjon