© Rudy Carlier

Contact improvisation: purposeful disorientation

Start za 17 juni '23
11:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 42
Alle tarieven

Waar Danspunt
Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Engels

Bij contactimprovisatie leveren de directe fysieke verbinding en het contact met andere dansers een voortdurende inspiratie voor een bewegingsonderzoek. CI kan ook worden ervaren als een instinctieve manier van communiceren met elkaar - variërend van verstilling tot zeer energieke uitwisselingen.

Via specifieke oefeningen rond zwaartekracht, traagheid en momentum kijken we naar de invloed van natuurkundige wetten op de flow en progressie van onze dans. We trainen ook onze alertheid en beschikbaarheid zodat het gevoel van fysieke desoriëntatie een creatieve in plaats van een overweldigende energetische toestand wordt.

Evenwicht vinden in onze dans linkt met evenwicht voelen daarbuiten. We gaan voor betekenisvolle dansduetten op de vloer zoals we streven naar betekenisvolle interacties met anderen in de rest van ons leven. De speelse integratie van beweging en nabijheid leidt tot gedeelde bewegingsmomenten waarvan je kennis en energie krijgt en die je gecentreerder en levendiger maken.

Praktisch

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Breng een paar zachte knielappen mee, een flesje water voor tussendoor en een lichte lunch. Deze cursus wordt in het Engels gegeven.

Voorkennis

Niveau X: deze cursus is boeiend voor mensen zowel met meer als met minder ervaring in CI. Een basisnotie en -ervaring is echter wel aangewezen.

Sessies

 • za 17 juni '23
  11:00 - 17:00
  Danspunt - Studio 2

Locatie(s)

 • Danspunt Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
  9000 GENT Toon op kaart

  WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Prijs

 • Plustarief
  € 46 Met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
 • Standaardtarief
  € 42 Dekt de kosten van je cursus
 • Reductietarief
  € 34 Voor wie het wat minder breed heeft
 • Kansentarief UITPAS Gent
  € 8 (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent

Begeleiding

Ralf Jaroschinski

Ralf Jaroschinski, geboren in Zuid-Duitsland en getogen in Rio de Janeiro, studeerde af als…
Meer over Ralf Jaroschinski