© Rudy Carlier

Bodywork en dans in Noord-Frankrijk

Start ma 17 juli '23
15:00 - 22:00

5 sessies

Prijs

Tweepersoonskamer - Standaardtarief: € 598
Alle tarieven

Waar Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay
Rue L'Abbaye 4
08290 Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay

Meer info over de locatie(s)

Taal en begeleiding Nederlands

Een zalige vakantieweek met boeiende wisselwerking tussen bodywork, beweging, spel en dans! Wie eerder al les volgde bij Oona zal het beamen: deze docente weet als geen ander diepgang en detail te verbinden met dansplezier en inzicht.

Elke dag start met een lange ochtendsessie vanuit een specifieke fysieke focus. Dit kan zowel in de studio als buiten op locatie gebeuren en zowel individueel als met een partner of in groep. Na een ontspannende lunch- en rustpauze verleggen we in de late namiddag onze focus van beweging naar ontspanning. We duwen onze innerlijke resetknop in en nemen de tijd om alle input van de dag te laten bezinken tijdens een ontspannende yogasessie.

’s Avonds is er tijd om door de prachtige omgeving van Blanchefosse te wandelen of te genieten in de wilde tuin op het domein.

Over conne-x-ions en Oona

Leidraad doorheen deze week is het woord conne-x-ions. Oona vertrekt vanuit het idee van 'verbinding', in de breedste zin van het woord. Het concept conne-x-ions gaat over het maken van verbinding op verschillende niveaus.

We gaan op zoek naar verbindingen in het lichaam zelf: hoe kunnen we héél ons lichaam inzetten wanneer we bewegen, hoe kunnen we vloeiend on/off balance gaan, hoe kunnen we beweging en ademhaling verbinden ... Maar we zoeken ook naar verbindingen die het louter anatomische overstijgen: tussen lichaam en geest, tussen lichaam en verbeelding, tussen dansend lichaam en muziek, ruimte … en de verbinding met elkaar.

Kernwoorden tijdens elke sessie zijn: gronding, expansie, flow en aandacht. Via een anatomische insteek, gefocust bodywork, zoeken we naar manieren om al bewegend te gronden en vanuit die gronding op zoek te gaan naar expansie. We verbinden deze gronding & expansie vervolgens met flow en aandacht. Elke sessie diepen we ons danspotentieel stap voor stap verder uit.

Dansante insteken wisselen we tijdens deze vakantieweek af met yogasessies, waarbij de focus eerder zal liggen op verstilling en verdieping. Eerder dan het creëren van flow zijn de yogasessies erop gericht om binnen afzonderlijke yogahoudingen op zoek te gaan naar richting en ademhaling. We nemen de tijd om stretching en kracht bij elkaar te brengen. Oona bundelt daarvoor invloeden uit Hatha, Yin en Vijnana yoga.

Oona laat zich inspireren door zowel Westerse als Oosterse inzichten. Somatische praktijken zoals Klein Technique™en Vijnana Yoga of de inzichten van Thomas Meyers (Anatomy Trains) en de Elementenleer komen hier zeker aan bod.

Praktisch

Breng mee: kleren die je in laagjes kan dragen en een eigen dekentje, drinkfles, yogamatje en tennisbal.

Alle maaltijden en overnachtingen zijn in de cursusprijs inbegrepen, je reis organiseer je zelf.

Kijk op www.wisper.be/blanchefosse voor meer info!

+++

Opgelet: nadat je hebt ingeschreven voor een vakantiecursus, bekijken wij eerst of de door jou gekozen overnachting (kamertype of camping) nog mogelijk is op de vakantielocatie. Is dat het geval, dan krijg je een definitieve bevestiging van ons. Is je gekozen overnachting niet meer beschikbaar, dan laten we je uiteraard ook iets weten.

Voorkennis

Niveau X: deze week is boeiend voor zowel beginnende als ervaren bewegers. Iedereen welkom, voorkennis speelt geen rol!

Sessies

 • ma 17 juli '23
  15:00 - 22:00
  Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay - Atelier Blanchefosse
 • di 18 juli '23
  9:30 - 22:00
  Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay - Atelier Blanchefosse
 • wo 19 juli '23
  9:30 - 22:00
  Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay - Atelier Blanchefosse
 • do 20 juli '23
  9:30 - 22:00
  Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay - Atelier Blanchefosse
 • vr 21 juli '23
  9:30 - 14:00
  Noord-Frankrijk, Blanchefosse et Bay - Atelier Blanchefosse

Locatie(s)

Prijs

Begeleiding

Oona Van Aken

Oona Van Aken is actief als danseres en dansdocente. Ze studeerde af met een diploma in dans en…
Meer over Oona Van Aken