ZOMERWEEK | Acteren special: clownscènes onder een theatrale loep

Code: 
19LZT333W
Beschrijving

Tijdens deze special wijden we ons aan de actieve zoektocht naar de oerprincipes van clownerie én de vraag hoe toepasbaar die zijn voor (eigentijds) theater in het algemeen.


We onderzoeken samen een aantal beroemde clownscènes. We zetten ze op scène en bestuderen beweging, timing, interactie met het publiek. Welke nuances zorgen ervoor dat die scènes werken? Wat moet er gebeuren voor de interesse van het publiek wordt opgewekt?


We experimenteren met aspecten zoals tekst en enscenering en kijken wat er verandert aan de scènes. Hebben ze nog hetzelfde effect? Waarom (niet)? Doorheen het proces krijgen we een scherpere kijk op de nuances en basisprincipes van het clownen. We ontdekken hoe we die principes kunnen inzetten in bredere, eigentijdse theatercontexten om scènes krachtiger, pakkender en aangrijpender te maken.


Een stevige onderzoekstweedaagse waarvoor Eva en Sven samen met jullie hun krachten en expertise bundelen!


Nog meer theater in je zomerweek?

Voorafgaande aan deze cursus kan je meedoen met de Creatie-tweedaagse à la DofT. Of combineer met de avondreeks Van minimalisme naar groot spel!

Voorkennis
Niveau 2-3: je volgde al minstens één (maar bij voorkeur meerdere) cursussen acteren en/of clownerie.
Praktische info

Voor de lunch 's middags nodigen we je graag uit in de ZOMERBAR op het dak van OPEK. Je kan er je eigen lunchpakket opeten of ter plaatse voor 9 euro een dagschotel bestellen (er is elke dag keuze uit een vegetarische en niet-vegetarische optie).

Sessie(s)
vrijdag, 26 juli, 2019 - 10:30 tot 17:00
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Kleine zaal
2019-07-26 10:30 2019-07-26 17:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Acteren special: clownscènes onder een theatrale loep . Tijdens deze special wijden we ons aan de actieve zoektocht naar de oerprincipes van clownerie én de vraag hoe toepasbaar die zijn voor (eigentijds) theater in het algemeen.We onderzoeken samen een... - https://wisper.be/cursus/leuven/zomerweek-acteren-special-clownsc-nes-onder-een-theatrale-loep
zaterdag, 27 juli, 2019 - 10:30 tot 17:00
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Kleine zaal
2019-07-27 10:30 2019-07-27 17:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Acteren special: clownscènes onder een theatrale loep . Tijdens deze special wijden we ons aan de actieve zoektocht naar de oerprincipes van clownerie én de vraag hoe toepasbaar die zijn voor (eigentijds) theater in het algemeen.We onderzoeken samen een... - https://wisper.be/cursus/leuven/zomerweek-acteren-special-clownsc-nes-onder-een-theatrale-loep
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€79,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€72,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€58,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€54,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€14,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.