WISPERpro - Kunsteducatie met een divers publiek

Code: 
19EVM017W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Onze samenleving krijgt meer kleur. Als begeleider krijg je dan ook steeds vaker te maken met groepen waarin verschillende etnisch-culturele achtergronden vertegenwoordigd zijn. Omgaan met verschillen in een groep is een hele uitdaging en een boeiende zoektocht voor de begeleider.

Kunsteducatie vormt daarbij een vruchtbare context: ze staat open voor verscheidenheid en biedt een universele taal die mensen verbindt. Deze dag is bedoeld voor begeleiders die zich willen verdiepen in kunsteducatie als middel én doel bij het omgaan met diverse groepen: muziek, dans, theater, beeld.

Onder meer deze thema’s komen aan bod:

  • kennis van het Nederlands: actief en passief
  • de kracht van non-verbale communicatie
  • culturele taboes: hoe verschillen overstijgen
  • leerculturen: bepaalt je achtergrond de manier waarop je leert?
  • traditionele cultuureducatie vs. kunsteducatie in een hedendaagse praktijk met focus op creativiteit


We pakken het niet theoretisch aan maar brengen alles meteen in de praktijk door zelf te zingen, dansen, acteren en beelden te maken.Tijdens deze cursus willen we vooral ervaringen uitwisselen en inspireren. Met een open blik. Want onze samenleving én kunsteducatie kunnen kleur goed gebruiken.

Deze cursus wordt begeleid door Georgina del Carmen Teunissen en Bart Callebaut, vaste educatieve medewerkers bij WISPER. Ze gaven al verschillende sessies muziek, dans en theater voor OKAN-klassen en praatgroepen van de dienst diversiteit van de stad Leuven. Georgina heeft via Transfocollect Brussel ervaring met dansproducties met jongeren van diversculturele achtergrond. Bart begeleidt al een tijdje laagdrempelige zangsessies in het Nederlands en improviseert met anderstalige nieuwkomers.

Voorkennis
Voor iedereen die kinderen, jongeren of volwassenen op een actieve manier wil laten kennismaken met kunsteducatie: muziek, theater, dans, beeld, literatuur. Met name sociaal-cultureel werkers, jeugdwerkers, artiesten, therapeuten, leerkrachten kunstvakken, kunsteducatieve begeleiders. Zowel beginnende lesgevers (die een goede start willen nemen) als ervaren begeleiders (die herbronning zoeken) kunnen hun gading vinden in deze dag.
Sessie(s)
maandag, 22 april, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Zwarte zaal
2019-04-22 10:00 2019-04-22 17:00 Europe/Brussels WISPERpro - Kunsteducatie met een divers publiek . Onze samenleving krijgt meer kleur. Als begeleider krijg je dan ook steeds vaker te maken met groepen waarin verschillende etnisch-culturele achtergronden vertegenwoordigd zijn. Omgaan met... - https://wisper.be/cursus/leuven/wisperpro-kunsteducatie-met-een-divers-publiek
Prijzen
Standaardprijs
€47,00
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€42,30
Gratis PRO deelnemer
€0,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.