WISPERpro | Beeldende oefeningen uitwerken: toeval troef

Code: 
20EVB603W
Beschrijving

Hoe kunnen niet-resultaatgerichte oefeningen een flow creëren die betrokkenheid vergroot en waarin creativiteit volop de ruimte krijgt in je groep? Tijdens deze cursus nemen we de filosofie van Wabi Sabi ter hand om het zelf actief te onderzoeken! ​


Wabi Sabi gaat over dingen weglaten, de schoonheid van imperfectie en de kracht van vergankelijkheid. We vertrekken telkens vanuit de schoonheid van het alledaagse. Zet je zintuigen op scherp en je ziet al gauw de vele mogelijkheden om mee te experimenteren!


We maken van deze vrijheid gebruik om toevalligheden te benutten en erop in te spelen. Ook onderzoeken we welke rol feedback hierin speelt. Als alles kan en mag, hoe creëer je dan toch een goede context? Deze en andere onderzoeksvragen passeren vandaag de revue. Ook het uitwisselen van ideeën, persoonlijke verhalen en elkaars expertise maakt deel uit van deze dag.


Verwacht input op twee vlakken. Ten eerste krijg je concrete oefenstof aangereikt: inspiratie om je eigen lessen actief, beeldend en laagdrempelig te maken. Ten tweede werken we rond methodiek: een gestructureerde manier om via beeldende middelen de persoonlijke vaardigheden van mensen te ontwikkelen en hun creativiteit te vergroten.

100% korting voor je collega

Je mag gratis een collega meebrengen naar elke WISPERpro cursus waarvoor je bent ingeschreven! Vermeld dan de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief 'Gratis PRO deelnemer' en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.

Voorkennis
Je bent leerkracht, begeleider en/of hebt interesse in werken met uiteenlopende groepen kinderen, jongeren of volwassenen vanuit een beeldende insteek.
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen. 
Breng liefst een eigen schort mee.

Sessie(s)
vrijdag, 28 februari, 2020 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Beeldatelier
2020-02-28 10:00 2020-02-28 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Beeldende oefeningen uitwerken: toeval troef . Hoe kunnen niet-resultaatgerichte oefeningen een flow creëren die betrokkenheid vergroot en waarin creativiteit volop de ruimte krijgt in je groep? Tijdens deze cursus nemen we de filosofie van Wabi... - https://wisper.be/cursus/leuven/wisperpro-beeldende-oefeningen-uitwerken-toeval-troef
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€50,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€45,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€36,00
Gratis PRO deelnemer
€0,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.