Total art: interactieve kunst creëren met installaties

Code: 
18EVT675W
Beschrijving

Niet vies van wat artistiek grensoverschrijdend gedrag? Een stevige allergie aan creatief hokjesdenken en een rammelende honger naar experiment? Eline en Eva zoeken compagnons voor een tweedaagse vol onderzoek en experiment rond installatiekunst.

Makers van installatiekunst willen niets liever dan hun toeschouwers aan den lijve betrekken bij hun werk. Onder het motto Kijken mag, aanraken moet creëren ze een setting of een constructie die alle zintuigen prikkelt en de onweerstaanbare drang losmaakt om er je eigen (tijdelijke) afdruk te maken. Denk: een onaangeroerde laag sneeuw die erom smeekt je voetsporen erin te zetten. Stapstenen die elk een ander geluid maken wanneer je erop gaat staan. Een verleidelijke reeks opgestelde dominostenen waar je gewoonweg een tikje tegen móet geven.

Installatiekunst is daarmee het omgekeerde van kunst op een sokkel of achter een glazen wand: bezoekers laten de klassieke rol van afstandelijke toeschouwer achter zich en geven zelf vorm, kleur en klank aan het gebeuren. Nog altijd geen flauw idee wat je je erbij moet voorstellen? Deze objets choréographiques geven je een beeld van de artistieke ervaring die een installatie kan teweegbrengen. 

Met dat uitdagende gegeven gaan wij aan de slag. Hoe kan je met materialen een publiek een artistieke ervaring geven? Hoe prikkel je je bezoekers om mee te doen? We verkennen kort de verschillende vormen van installatiekunst, denken concepten uit, experimenteren. We hameren, hangen, schilderen, zagen, beitelen en spannen. Uiteindelijk komen we tot één grote installatie die we opzetten tijdens onze presentatiedagen de Rode Loper (Leuven) en Voyeur Majeur (Gent).

Dans, muziek, beeld, theater, literatuur of helemaal geen ervaring: kom maar af. Alle artistieke disciplines en niveaus zijn welkom! Als je maar een open blik en wat experimenteerdrift in huis hebt. En goesting om de handen uit de mouwen te steken, uiteraard.

Voorkennis
Niveau X: welke ervaring je ook hebt: dans, muziek, beeld, theater, literatuur, of helemaal geen, je bent welkom. Een open blik, goesting om te onderzoeken en je handen uit de mouwen te steken volstaat.
Praktische info

Breng kleren mee die vuil kunnen worden

Sessie(s)
donderdag, 5 april, 2018 - 11:00 tot 17:00
OPEK - Rotonde
2018-04-05 11:00 2018-04-05 17:00 Europe/Brussels Total art: interactieve kunst creëren met installaties . Niet vies van wat artistiek grensoverschrijdend gedrag? Een stevige allergie aan creatief hokjesdenken en een rammelende honger naar experiment? Eline en Eva zoeken compagnons voor een tweedaagse vol... - https://wisper.be/cursus/leuven/total-art-interactieve-kunst-cre-ren-met-installaties
vrijdag, 6 april, 2018 - 11:00 tot 17:00
OPEK - Rotonde
2018-04-06 11:00 2018-04-06 17:00 Europe/Brussels Total art: interactieve kunst creëren met installaties . Niet vies van wat artistiek grensoverschrijdend gedrag? Een stevige allergie aan creatief hokjesdenken en een rammelende honger naar experiment? Eline en Eva zoeken compagnons voor een tweedaagse vol... - https://wisper.be/cursus/leuven/total-art-interactieve-kunst-cre-ren-met-installaties
Prijzen
Standaardprijs
€72,50
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€65,25
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€61,63
UITpas (sociaal tarief)
€14,50
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in! Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.