Theater verdieping: dramaturgie

Code: 
19LNT687W
Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk. tot 2019-12-07
Beschrijving

Deze cursus is er voor kijkers, regisseurs en/of spelers die geboeid zijn door wat er nu precies voor zorgt dat het plaatje van een voorstelling klopt!


Dramaturgie verbindt de verschillende elementen van een theatervoorstelling met elkaar tot een betekenisvolle eenheid. Onder die gemene deler bestaan er nog veel uiteenlopende vormen van dramaturgie, maar aan de basis ligt telkens de nooit ophoudende dialoog tussen mensen die samen aan een voorstelling werken.


De eerste zaterdag buigen we ons over theatermaken vanuit tekst en narratieve chronologie, de tweede zaterdag kijken we naar het postdramatisch theatermaken vanuit inspiratiebronnen.


Binnen die twee stijlen van theatermaken werken we rond drie aspecten van dramaturgie:

 

  1. Wat is dramaturgie? Wat wil je zelf communiceren, hoe breng je die boodschap aan een publiek en aan de maatschappij en hoe relevant is dat alles voor de wereld van nu? En hoe vertaalt zich dat naar de vorm en inhoud van je stuk?
  2. Coherentie: we bekijken verschillende werkwijzen die ervoor kunnen zorgen dat je stuk tot een kloppend geheel wordt 
  3. Feedback: hoe praat je met je spelers, medemakers, publiek ... over wat je ziet en hoe je iets ziet? Hoe kan je dat benoemen en analyseren?

Verwacht je aan wat lees- en verzamelwerk vooraf om het maximum uit deze cursus te halen!

Voorkennis
Niveau 2, 3, 4: je bent ervaren theaterkijker, je hebt belangstelling voor regie of regisseerde al, je speelt zelf en bent geboeid door wat het maakt dat een stuk 'klopt',... Is één van deze gevallen op jou van toepassing, dan ben je zeker op je plek in deze cursuu.
Sessie(s)
zaterdag, 7 december, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Kleine zaal
2019-12-07 10:00 2019-12-07 17:00 Europe/Brussels Theater verdieping: dramaturgie . Deze cursus is er voor kijkers, regisseurs en/of spelers die geboeid zijn door wat er nu precies voor zorgt dat het plaatje van een voorstelling klopt!Dramaturgie verbindt de verschillende elementen... - https://wisper.be/cursus/leuven/theater-verdieping-dramaturgie
zaterdag, 14 december, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - studio
2019-12-14 10:00 2019-12-14 17:00 Europe/Brussels Theater verdieping: dramaturgie . Deze cursus is er voor kijkers, regisseurs en/of spelers die geboeid zijn door wat er nu precies voor zorgt dat het plaatje van een voorstelling klopt!Dramaturgie verbindt de verschillende elementen... - https://wisper.be/cursus/leuven/theater-verdieping-dramaturgie
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€86,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€78,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€62,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€59,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€16,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!