Slow photography: iconische meesters als inspiratiebron

Code: 
18LVF609W
Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk. tot 2018-02-04
Beschrijving

Ooit was een camera zo groot als een forse boekenkast. Ooit moest je een kwartier lang stilzitten voor één foto. Ooit had je na het indrukken van de ontspanner het raden naar het resultaat tot je filmpje eindelijk ontwikkeld was.

Dat heeft de iconische meesters uit het begintijdperk van de fotografie echter niet tegengehouden om spectaculaire beelden te schieten. Integendeel: zoals vaak hielpen de technische beperkingen van toen hen om creatief te zijn. ​Tijdens deze cursus focussen we dan ook op de doordachte werkwijze die vroeger noodzakelijk was om tot een sterk beeld te komen.

Daarvoor gaan we de mosterd halen bij de oude meesters: Henri Cartier-Bresson, Otto Steinert, Duane Michals, Edward Weston, André Kertesz. Stuk voor stuk bewijzen ze dat een stevige dosis fotografisch inzicht primeert op technische snufjes.

We besteden aandacht aan de kunst van het pre-visualiseren. We onderzoeken wat de aanwezigheid van spiegelende oppervlakken doet met ons beeld. We ondervinden hoe onze fotografische blik verandert wanneer we niet kunnen terugvallen op vertrouwde technieken. We wachten geduldig op het beslissende moment.

Door het fotograferen anders aan te pakken dan we vandaag gewoon zijn, breiden we ons fotografisch palet inhoudelijk én technisch uit. Met andere woorden: we ontsluiten een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Klaar om er je eigen ding mee te komen doen?

Voorkennis
Voor fotografen die minstens al eens een beginnerscursus volgden of autodidact de knopjes van hun camera hebben leren kennen. Je wordt verondersteld te kunnen werken met die drie-eenheid ISO, sluitertijd en diafragma. De cursus is ook geschikt voor meer ervaren deelnemers die volledig manueel fotograferen!
Praktische info

Je hebt nodig: je eigen digitaal reflex- of compact fototoestel (waarvan de flits uitkan) met lader en usb-kabeltje.

Werk je graag op je eigen laptop? Breng deze dan ook zeker mee.

Sessie(s)
zondag, 4 februari, 2018 - 10:00 tot 17:00
OPEK - WISPER kantoor
2018-02-04 10:00 2018-02-04 17:00 Europe/Brussels Slow photography: iconische meesters als inspiratiebron . Ooit was een camera zo groot als een forse boekenkast. Ooit moest je een kwartier lang stilzitten voor één foto. Ooit had je na het indrukken van de ontspanner het raden naar het resultaat tot je... - https://wisper.be/cursus/leuven/slow-photography-iconische-meesters-als-inspiratiebron
zondag, 25 februari, 2018 - 10:00 tot 17:00
OPEK - WISPER kantoor
2018-02-25 10:00 2018-02-25 17:00 Europe/Brussels Slow photography: iconische meesters als inspiratiebron . Ooit was een camera zo groot als een forse boekenkast. Ooit moest je een kwartier lang stilzitten voor één foto. Ooit had je na het indrukken van de ontspanner het raden naar het resultaat tot je... - https://wisper.be/cursus/leuven/slow-photography-iconische-meesters-als-inspiratiebron
zondag, 4 maart, 2018 - 10:00 tot 17:00
OPEK - WISPER kantoor
2018-03-04 10:00 2018-03-04 17:00 Europe/Brussels Slow photography: iconische meesters als inspiratiebron . Ooit was een camera zo groot als een forse boekenkast. Ooit moest je een kwartier lang stilzitten voor één foto. Ooit had je na het indrukken van de ontspanner het raden naar het resultaat tot je... - https://wisper.be/cursus/leuven/slow-photography-iconische-meesters-als-inspiratiebron
zondag, 25 maart, 2018 - 10:00 tot 17:00
OPEK - WISPER kantoor
2018-03-25 10:00 2018-03-25 17:00 Europe/Brussels Slow photography: iconische meesters als inspiratiebron . Ooit was een camera zo groot als een forse boekenkast. Ooit moest je een kwartier lang stilzitten voor één foto. Ooit had je na het indrukken van de ontspanner het raden naar het resultaat tot je... - https://wisper.be/cursus/leuven/slow-photography-iconische-meesters-als-inspiratiebron
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€188,50
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€169,65
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€160,23
UITpas (sociaal tarief)
€37,70
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in! Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!